Spring naar inhoud

Mis niks van de Koningin Elisabethwedstrijd

van 1 tot 12 mei

geschreven op 30 april 2018

Op 1 mei gaat de Koningin Elisabethwedstrijd 2018 voor zang van start, precies 30 jaar na de eerste zangeditie in 1988. Canvas.be volgt het concours vanop de eerste rij.

Begin van de wedstrijd

Uit alle inzendingen koos een internationale jury 64 jonge zangers, die elkaar op 29 april in het Flageygebouw ontmoeten voor de loting. Die bepaalt de volgorde waarin de kandidaten doorheen de hele wedstrijd optreden.

Eerste ronde
  • Dinsdag 1 mei en woensdag 2 mei 2018
  • Sessies om 14u00 & 20u00
  • Flagey – Studio 4 (Brussel)
Flagey

Halve finale

Tijdens de halve finale kan je alle optredens live bekijken op canvas.be en VRT NU. Op tv zie je het concours in de namiddag op Canvas en ‘s avonds op Canvas+ (via het kanaal van Ketnet).

  • Vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei 2018
  • Sessies om 15u00 & 20u00
  • Flagey – Studio 4 (Brussel)

Katelijne Boon gidst je door de namiddagsessies. Op vrijdag krijgt ze daarbij de hulp van Anne Cambier, op zaterdag van Werner Van Mechelen. De avondsessies worden gepresenteerd door Lut Van der Eycken. Ook zij heeft, met Hendrickje Van Kerckhove (op vrijdag) en Huub Claessens (op zaterdag), gerenommeerde zangers te gast.

Finale

Tijdens de finale kan je alle optredens live bekijken op canvas.be en VRT NU. Op tv start de uitzending donderdag en vrijdag vanaf 20u op Canvas+ (via het kanaal van Ketnet). De laatste finaleavond en de aansluitende proclamatie zie je zaterdag vanaf 20u10 op Canvas.

  • Donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2018
  • Sessies om 20u00
  • Paleis voor Schone Kunsten (Bozar)

Gastvrouw Katelijne Boon en vliegende reporter Clara De Decker presenteren de finaleavonden, bijgestaan door een panel van kenners en liefhebbers. Zaterdagavond bestaat dat uit oud-laureaat Thomas Blondelle, pianiste Inge Spinette en zangeres Melike Tarhan.

Hoogtepunten en slotconcert

De dag na de finale zetten Katelijne Boon en Clara De Decker de muzikale hoogtepunten van de Koningin Elisabethwedstijd 2018 nog eens op een rij. De uitzending start zondag 13 mei om 21u05 op Canvas.

Het Slotconcert op maandag 4 juni vormt het sluitstuk van deze jubileumeditie. Het concert met de eerste zes laureaten is vanaf 20 uur te volgen op Canvas+ (kanaal van Ketnet). Gastvrouw Katelijne Boon krijgt het uitgelezen gezelschap van Hendrickje Van Kerckhove, een van onze beste sopranen die het concours bovendien van a tot z voor Canvas en Klara gevolgd heeft.

De voorgevel van Horta

Kijk en volg online

Canvas volgt de wedstrijd ook online vanop de eerste rij. De halve finale en de finale kan je, van de eerste tot de laatste noot, live volgen op canvas.be en op VRT NU, waar de uitzendingen nog een maand beschikbaar blijven.

Via de Koningin Elisabethwedstrijd-pagina op Facebook en via #voice2018 op Twitter en Instagram blijf je helemaal op de hoogte van de laatste verwikkelingen.

DeZes|LesSix nemen je mee voor en achter de schermen van het concours en geven hun persoonlijke kijk op de prestaties van de kandidaten. Je kan het jongerenpanel volgen via hun eigen Facebook-pagina.

VRTNU VRTNU VRTNU