Spring naar inhoud

Kleine helden: het boek

geschreven op 04 februari 2016

Kleine helden: het boek

Het boek Kleine helden is een meer persoonlijke neerslag van de zoektocht naar inspirerende mensen, op het ritme van de reizen die Rudi Vranckx en zijn ploeg gemaakt hebben: van de eerste in december 2014 naar Israël en de Palestijnse gebieden tot januari 2016, naar Myanmar. Het boek brengt extra duiding en analyse bij het verhaal van de kleine helden en sfeervolle anekdotes van Rudi’s ploeg.

Door de Vranckx-redactie

“Dit boek is een nieuwe stap in mijn leven als reporter", legt Rudi uit. "Met het boek ‘De ontdekking van Congo’ heb ik een verhaal verteld op het snijpunt van geschiedenis en heden. Op andere momenten wou ik de kroniek schrijven van onze tijd. Met ‘Kleine helden’ wil ik nog iets anders doen: verhalen vertellen die ons meer inzicht geven in onze wereld. Lezers verwachten van mij verhalen over oorlog en extremisme, maar er is zo veel meer conflictstof die onze wereld in zijn greep houdt. Dáár zijn we nu naar op zoek gegaan."

"Na al die jaren sta ik er ook niet meer alleen voor. We zijn een groep geworden, de jongens die mee op pad trekken, maar ook m'n eigen kleine redactie in Brussel. Als een heuse start-up hebben we de kans gekregen om onze verbeelding los de laten op de journalistiek, sociale media en documentaires. Ik noem het graag onze eigen kleine spaceshuttle op ontdekkingsreis. Zonder al te veel structuur en met veel instant overleg doen we waar we goed in zijn. Dat is het geheim. Dat, en de som der delen die altijd meer is. Wie ergens goed in is, moet een kans krijgen om te groeien. Daarvan is dit boek, uitgewerkt door Vincent Merckx, een van de tastbare resultaten, net als de documentaires."

VRTNU VRTNU VRTNU