Spring naar inhoud
vanaf zondag 19 augustus om 21u

Italy's invisible cities

Bekijk Italy's invisible cities op

In deze driedelige BBC-reeks gaan Alexander Armstrong en historicus Dr. Michael Scott met behulp van de modernste 3D-technologie op zoek naar de verborgen schatten van drie Italiaanse steden: Napels, Venetië en Firenze.

Michael Scott

In Napels ontdekken we hoe de Vesuvius zorgde voor vruchtbare grond, maar de bewoners tegelijk een vreselijke prijs liet betalen. We duiken in een ondergronds labyrint en komen er te weten hoe vulkanische activiteit gelinkt werd aan de onderwereld in de Griekse en Romeinse cultuur. Een plek waar leven en dood heel dicht bij elkaar lagen.

Venetië

In Venetië onderzoekt Michael Scott de wondere waterwereld van de Dogen-stad en komt er te weten hoe een stad, gebouwd op een moeras, tot één van de machtigste steden van middeleeuws Europa kon uitgroeien. We ontdekken hoe de stad een militair- en handelscentrum werd en ooit een geheime staat herbergde, een wereld van uitspattingen en zonde - die van de avonturier, minnaar en geleerde Casanova.

Firenze

En dan is er ook nog de geschiedenis van het romantische Firenze. Michael Scott onthult dat achter de prachtige gevels en kunstwerken een verhaal van intriges en geheimen schuilgaat: dat van de machtige familie de' Medici, ook wel bekend als de Godfather-familie van de renaissance. We komen alles te weten over een van de grootste architecturale verwezenlijkingen van die tijd: de dom van de kathedraal van Firenze. En met behulp van een 3D-maquette wordt een onderaards gangenstelsel voorgesteld dat onmiskenbaar heeft bijgedragen aan de toenmalige glorie van de stad.

VRTNU VRTNU VRTNU