Spring naar inhoud
tot 24 september op vrt nu

Innocent

Bekijk Innocent op

Is David Collins zo onschuldig als hij beweert te zijn? Twee zaterdagen en vier afleveringen lang houdt Innocent je in de ban met dit verhaal waarin alle personages wel wat te verbergen hebben.

Vanwege een gebrekkig politieonderzoek wordt David Collins na zeven jaar cel onverwachts vrijgesproken voor de moord op zijn vrouw Tara. Hij wil wraak, gerechtigheid én de voogdij over zijn kinderen Jack en Rosie. Dat laatste is een grote schok voor Alice, de zus van zijn overleden vrouw, die samen met haar man Rob al die jaren de zorg voor de kinderen op zich heeft genomen.

Angel Coulby, Lee Ingleby en Hermione Norris

Voor William Beech, de inspecteur die het onderzoek destijds leidde, is het verdict een slag in het gezicht. Er komt een nieuw onderzoeksteam op de zaak, onder leiding van DI Cathy Hudson, om de feiten opnieuw te bekijken, en zo de schuldige alsnog te kunnen arresteren. Het blijkt al snel dat iedereen wel iets te verbergen heeft, van een jaloerse zus tot een ontevreden minnaar. Duistere zaken rond mishandeling, geldproblemen en affaires komen aan het licht. Ondertussen probeert David zijn leven weer op te pakken. Maar is hij echt onschuldig?

De serie werd geschreven door Chris Lang (Unforgotten) en Matt Arlidge (Silent Witness).

(Met Lee Ingleby als David Collins, Angel Coulby als DI Cathy Hudson, Hermione Norris als Alice en Nigel Lindsay als DCI William Beech.)

VRTNU VRTNU VRTNU