Spring naar inhoud
tot 31 mei op vrt nu

I, Daniel Blake

Daniel Blake, een Engelse schrijnwerker van 59 jaar, moet beroep doen op de sociale hulpverlening door problemen met zijn hart. Wij spraken regisseur Ken Loach.
Bekijk I, Daniel Blake op
Vrijdag kan je op Canvas kijken naar I, Daniel Blake. Maar hoe kwam dit sociaalrealistisch drama, bekroond met een Gouden Palm, precies tot stand? Regisseur Ken Loach hanteerde een heel aparte werkwijze en biedt ons een unieke blik op z'n eigen werk.

De acteurs weten niet hoe het verhaal afloopt. Als het een verrassing is, filmen we hun verrassing.

Ken Loach

I, Daniel Blake

Na Jimmy's Hall, zijn film uit 2014, had de 80-jarige Ken Loach gezworen te stoppen met regisseren. Maar toen hij in zijn geboortestreek met voedselbanken geconfronteerd werd, flakkerde het vuur weer op. Het resultaat is een ontnuchterend sociaal drama.

Voor de eerste keer in zijn leven moet Daniel Blake, een Engelse schrijnwerker van 59 jaar, beroep doen op de sociale hulpverlening door problemen met zijn hart. Hoewel zijn arts hem verbiedt om te werken, moet Daniel verplicht werk zoeken om sancties te vermijden.

Tijdens een van zijn regelmatige bezoeken aan het 'job center' ontmoet hij Katie, een alleenstaande moeder met twee kinderen. Allebei verloren in het kluwen van de administratieve rompslomp van het hedendaagse Groot-Brittannië proberen ze elkaar te helpen.

Ken Loach

Ken Loach is één van de grootste nog levende Britse regisseurs. Hij won al twee keer de Gouden Palm - één daarvan voor I, Daniel Blake - en staat bekend om zijn sociaalrealistische stijl en de sociale thema's in zijn films.

Op het filmfestival van Cannes 2019 gaat zijn nieuwste film, Sorry we missed you, in première.

VRTNU VRTNU VRTNU