Spring naar inhoud

Jasper Maekelberg

geschreven op 29 oktober 2017

Jasper Maekelberg

Het is belangrijk om een sfeer te scheppen in de muziek die je maakt.

Jasper Maekelberg

De jonge Gentenaar Jasper Maekelberg is ontegensprekelijk een van die namen wiens muzikale inbreng je als gemiddelde radioluisteraar een vaker hebt gehoord dan je zou vermoeden.

Als producer en/of muzikant bij Warhaus, Bazart, Marble Sounds, Jef Neve, Douglas Firs en tal van anderen heeft hij een hand in een hele resem instant-belpopklassiekers.

Jasper Maekelberg bespeelt een piano in de studio
Jasper Maekelberg stemt een instrument.

In 2018 verschijnt het debuutalbum van zijn eigen project, Faces on TV. De nummers voor dat debuut schrijft Jasper waar en wanneer hij maar kan: in het buitenland, tijdens een tournee met Warhaus, of in de kelder van zijn ouderlijk huis in Gent.

Jasper Maekelberg bespeelt een gitaar met een schroevendraaier

In de studio experimenteert Jasper Maekelberg met klanken en klankkleuren. "Het is belangrijk om een sfeer te scheppen in de muziek die je maakt", vertelt hij.

Zo gebruikt hij al eens een schroevendraaier om een gitaar te bespelen. "Zo'n beetje spelen met wat gerief geeft me een bepaalde sfeer die de nummers naar een ander niveau tillen."

Het is de eerste keer dat Jasper Maekelberg zoveel tijd neemt om zich te concentreren op iets dat hij maakt. “Als je de productie doet voor een band spreek je werkdagen af. Dan heb je een einddatum.", vertelt hij.

Jasper Maekelberg werkt in de studio

"Maar nu? Nu heb ik geen einddatum. Ik heb tegen mezelf gezegd dat ik de plaat pas uitbreng als ik ze goed vind. En dat is vreselijk.”

Welke nummers of hoeveel songs de nieuwe plaat zal hebben, kan hij dus nog niet vertellen. Eén ding staat wel vast: hij wil het geheel in een keer opnemen met dezelfde muzikanten en dezelfde instrumenten.

“Ik wil een plaat maken die een geheel van nummers én sound vormt."

Beluister 'The Image of Boy Wonder', de single van Faces On TV die in 'Hopen op de goden' aan bod komt.
VRTNU VRTNU VRTNU