Spring naar inhoud

Ann Van den Broek

geschreven op 29 oktober 2017

Ann Van den Broek

Ann Van den Broek tijdens een repetitie

De internationaal bekroond Antwerpse choreografe Ann Van den Broek staat al een tijdje niet meer als danseres op de planken.

Desalniettemin zijn de choreografieën die ze maakt voor haar gezelschap WArd/waRD steevast uiterst persoonlijk. Het zijn heftige realisaties waarin extreme ervaringen en emoties centraal staan.

Ann Van den Broek en een van haar danseressen tijdens een repetitie

Onvoorwaardelijke toewijding

De choreografieën van Ann Van den Broek moeten worden uitgevoerd door krachtige performers, met veel charisma en een enorme inzet en motivatie. Haar werkwijze is dan ook niets ontziend. Ze verlangt van haar dansers een onvoorwaardelijke toewijding.

Ann Van den Broek tijdens de voorbereidingen van 'The Black Piece' in Venetië.

En van zichzelf verwacht Van den Broek dat ze haar grenzen voortdurend verlegt. Dat doet ze door haar rol van choreograaf zo breed mogelijk in te vullen en door voorstellingen te maken voor plekken buiten het klassieke circuit.

Net zoals Lisbeth Gruwez heeft ook de Antwerpse choreografe Ann Van den Broek haar werk getoond tijdens de Biënnale van Venetië. Daar presenteerde ze haar dansfilm Co(te)lette en de voorstelling The Black Piece.

VRTNU VRTNU VRTNU