Spring naar inhoud
vanaf 10 februari elke zaterdag om 20.40

Hard sun

Bekijk Hard sun op

Hard sun is een gloednieuwe BBC-misdaadreeks die Canvas als een van de eerste zenders buiten Groot-Brittannië kan aanbieden. Het is een pre-apocalyptische misdaadreeks die zich afspeelt in het hedendaagse Londen.

Hard sun

Hard sun gaat over politiedetectives Robert Hicks en Elaine Renko die tijdens een routineonderzoek naar de dood van een hacker ontdekken dat de wereld over precies vijf jaar onvermijdelijk zal vernietigd worden.

Naast dat op zich al verpletterende nieuws worden ze ook geconfronteerd met de haast onmogelijke opdracht om orde en gerechtigheid te handhaven in een wereld die afstevent op het armageddon. Want welke crimineel is nog bang van politie, gerecht of gevangenis wanneer de wereld op de rand van de ondergang staat?

This is another cop show, but it avoids most clichés and moves at a cracking pace, surprising and wrong-footing the viewer.
The Times

Inspiratie putten uit David Bowie

Het scenario van Hard sun werd geschreven door Neil Cross, die eerder ook dat van Luther schreef. Voor het uitgangspunt liet hij zich inspireren door de song Five Years van David Bowie.

Elaine Renko (Agyness Deyn)

"It’s a song about the end of the world. But it’s also about the value of the everyday, of the things we often forget to notice", vertelt Cross aan BBC. "Including each other. In making you recognise that, it leaves you feeling strangely uplifted and optimistic."

De hoofdrollen worden gespeeld door Jim Sturgess (The Other Boleyn Girl, One Day) en Agyness Deyn.

Voor de regie deed BBC een beroep op Brian Kirk (Game of Thrones, Penny Dreadful, Luther), terwijl ze te raden gingen bij prof. Brian Cox voor het wetenschappelijk advies over de apocalyps.

VRTNU VRTNU VRTNU