Spring naar inhoud
tot 31 oktober op vrt nu

Green Wing

Bekijk Green Wing op

Green Wing is een surrealistische Britse sitcom, over de lichtelijk geschifte staf van een ziekenhuis die een nieuwe dimensie geeft aan medische zorg en professionele relaties.

De cast van Green Wing.

Vlak voor haar eerste werkdag in het plaatselijke ziekenhuis, heeft Caroline zichzelf buitengesloten en moet ze de nacht in haar auto doorbrengen. Ze is doodmoe en ruikt naar luchtverfrisser, maar toch zal ze zo haar eerste werkdag moeten beginnen. Gelukkig kan ze rekenen op de hulp van een van haar sympathieke collega's, of zit er iets achter? Ook met dokter Alan Statham gaat het niet goed, en Joanna Clore doet er met plezier nog een schepje bovenop.

Hoewel de serie zich afspeelt in een ziekenhuis, zijn er weinig verhaallijnen van medische aard; het grootste deel van de sitcom volgt de persoonlijke wisselvalligheden in het leven van de personages. Iedere aflevering bestaat uit sketches en absurde scènes, die verbonden worden met beelden in slow-motion of versnelde film, zodat de lichaamstaal van de personages beklemtoond wordt.

In 2004 won Green Wing de publieksprijs op de BAFTA's.

In 2004 werd Green Wing voor drie BAFTA's genomineerd: uiteindelijk won het de publieksprijs.

VRTNU VRTNU VRTNU