Spring naar inhoud
elke zondag om 22.05 op canvas en vrt nu

God woont in Berchem

Bekijk God woont in Berchem op

De spirituele diversiteit in Berchem

Op de eerste plaats wil ik diepmenselijke verhalen en eerlijke getuigenissen brengen.
Dimitri Van Zeebroeck

Dimitri Van Zeebroeck (bekend van o.a. Weerwolven, Surplace en Elements) heeft over heel de wereld gefilmd en gefotografeerd, maar voor God woont in Berchem focust hij op zijn eigen multiculturele buurt in Oud-Berchem.

In een straal van enkele honderden meters vind je er dertig kerken, gebedshuizen en andere religieuze of levensbeschouwelijke ruimtes. God woont in Berchem zoomt in op die spirituele diversiteit.

Dankzij God woont in Berchem ontdek je dan ook meer over het katholicisme, het Jodendom, de islam, de Afrikaanse Pinksterkerk, de Braziliaanse geloofsgemeenschap en het vrijzinnig humanisme.

Meer dan religie en spiritualiteit

Dimitri Van Zeebroeck toont je hoe al die religies en levensbeschouwingen naast elkaar kunnen bestaan in één kleine buurt in Berchem.

Deze levensbeschouwingen brengt de fotograaf annex cineast in beeld aan de hand van intieme portretten en eerlijke getuigenissen van gewone mensen.

De reeks brengt zowel de beleving van spiritualiteit als de diepmenselijke verhalen van de gelovigen in beeld.

Naast de toewijding aan het geloof en de diverse rituelen laat God in Berchem ons ook kennismaken met het sociale weefsel van de verschillende levensbeschouwelijke gemeenschappen.

Ik wou tonen hoe mensen hun levensbeschouwing uiten, hoe ze die met gelijkgestemden delen of tonen aan de buitenwereld.
Dimitri Van Zeebroeck
VRTNU VRTNU VRTNU