Spring naar inhoud
Zondag 11 december om 21u45

Get ripped (+12)

Deze video is niet langer online te bekijken

Get Ripped is een kortfilm van Leonardo Van Dijl, de regisseur achter de videoclip van Oscar And The Wolf’s hit ‘Princes’ en 'Black Dog Painting' van School is Cool.

Leonardo Van Dijl schetst met het in zwart-wit gedraaide 'Get Ripped' het verhaal van de 20-jarige Niko. De jongen slijt zijn dagen in de fitness waar zijn wilskracht al snel opgemerkt wordt door een van de personal trainers. Hoewel de twee elkaar dagelijks zien, is er geen schijnbaar contact tussen hen. Maar hoe meer vooruitgang Niko maakt, hoe meer de twee verstrikt raken in een machtsspel. De acteur Alessandro Cangelli speelt de rol van Niko, Benjamin Ramon is de Personal Trainer.

'Get Ripped' is het bachelorproject van Van Dijl aan de Brusselse filmschool Sint-Lukas. Hij realiseerde de film met een budget van 3000 euro.

Tijdens de slotceremonie van het 'Outfest' in Los Angeles in 2014 werd de film bekroond met de Grote Juryprijs voor Beste Experimentele kortfilm. "Het winnen van deze prijs kwam onverwachts en het is een grote eer dat mijn film zich wist te onderscheiden op zo’n groot festival zonder een grote promocampagne," vertelt de regisseur aan het Vlaams Audiovisueel Fonds. "Ik zie het als een signaal naar andere jonge filmmakers toe. Ook al zijn de middelen beperkt, je kan veel bereiken door hard te werken en verhalen te vertellen die uit het hart komen."