Spring naar inhoud
vanaf vrijdag 27 oktober

Fortitude (16+)

Bekijk Fortitude (16+) op

Vanaf 27 oktober kan u elke vrijdag kijken naar een aflevering van de ijzingwekkende Britse misdaadserie waarin het stadje Fortitude aan de Noordpool opnieuw geconfronteerd wordt met een brutale en schokkende moord.

Het tweede seizoen verwelkomt ons opnieuw in het niemandsland… dat eerder lijkt op een koud vagevuur (mét directe verbinding naar de hel).
Gauthier Keyaerts voor Cinenews

Fortitude is een (fictief) stadje op Spitsbergen, in het uiterste noorden van Noorwegen. Het is er altijd koud, en er gebeurt nooit iets. Tot de gemeenschap opgeschrikt wordt door een brutale moord. Het is het begin van een reeks mysterieuze gebeurtenissen die onderhuidse spanningen en tegenstrijdige belangen aan het licht brengen in de gesloten gemeenschap van vissers, mijnwerkers, avonturiers en wetenschappers.

Dennis Quaid

Het afgelegen arctische stadje Fortitude krijgt af te rekenen met een aantal moeilijkheden. Sheriff Dan Anderssen schoot op de vrouw van wie hij hield en verdween in de ijswildernis. Is hij dood? Moet Deputy Sheriff Eric hem opvolgen? Groeien de politiezaken Ingrid Witrey en Petra Bergen boven het hoofd? Kunnen Vincent en Natalie hun angsten en trauma’s overwinnen? Zal het huwelijk van Eric en Hildur Odegard standhouden?

I feel like it’s the best thing I’ve done on television. I’m so proud to be a part of it.
Dennis Quaid

In dit tweede seizoen zijn een aantal personages verdwenen, maar maken we kennis met de geniale visser Michael Lennox, vertolkt door Dennis Quaid. Hij is op zoek naar King Crab maar doet in de eerste plaats alles wat binnen zijn bereik ligt om zijn ten dode opgeschreven vrouw Freya te genezen. Wetenschapper Dr. Surinder Khatri komt er het Fortitude Arctic Research Centre leiden. En wie is de vreemde Vladek Klimov?

Het is dan wel de mooiste plek op aarde voor de mensen die er wonen, het blijft er levensgevaarlijk. Wie dacht dat na het eerste seizoen alles goed zou komen in Fortitude heeft het helemaal mis. De hemel kleurt er bloedrood. Een huiveringwekkende ontdekking bewijst dat de horror nog niet voorbij is.

VRTNU VRTNU VRTNU