Spring naar inhoud
Zondag 4 december 2016 om 23u35

Feel Sad for the Bunny (12+)

De twaalf jaar oude Remy woont samen met zijn oudere broer Bruno en hun au pair Mihaela. Remy kijkt op naar Bruno; die hem leert roken, drinken en jagen. Remy is verliefd op Mihaela. Als Bruno ook interesse krijgt in Mihaele dreigt alles helemaal mis te lopen... Feel Sad for the Bunny is een kortfilm van Kenneth Mercken, ex-wielrenner uit Genk. Lydia Indjova, Nissim Renard, Arthur Masson en Harry Cleven spelen de hoofdrollen.

Remy, een 12-jarige jongen, woont onder één dak met zijn broer Bruno en hun au pair van 20 jaar, Mihaela. Hun ouders zijn afwezig. Bruno is Remy’s grote held; hij leert hem roken, drinken en schieten met vader’s jachtgeweer. Mihaela is zijn geheime liefde.

Langzaamaan dreigt alles mis te gaan; Bruno gedraagt zich steeds roekelozer en Mihaela raakt meer en meer depressief. Op een dag ziet Remy dat Bruno seks heeft met Mihaela. Hij is diep gekwetst maar zwijgt over het incident. De afstand tussen hem en zijn broer neemt toe.

Tijdens een wild feest in het huis, ziet Remy hoe zijn broer Mihaela behandelt als een dienster terwijl hij een ander meisje probeert te versieren. Bruno wordt in mekaar wordt geslagen door een groep jongens. Remy beseft dat zijn huilende broer een lafaard is en richt het jachtgeweer op hem.

Hij besluit af te zien van een radicale daad en zoekt zijn toevlucht tot de slaapdronken Mihaela. In elkaars armen, als moeder en kind, dommelen ze in terwijl het huis verteerd wordt door een uit de hand gelopen kampvuur.