Spring naar inhoud
tot 26 augustus op vrt nu

Ennemi public

Bekijk Ennemi public op

Een fictiereeks geïnspireerd door de zaak Dutroux

Ennemi public, een Belgische misdaadreeks geïnspireerd door de zaak Dutroux, won al drie internationale prijzen en is na La trêve de tweede opeenvolgende succesreeks van de RTBF.
Angelo Bison als Guy Béranger.

Guy Béranger (Angelo Bison), kindermoordenaar en publieke vijand nummer één, wordt na 20 jaar gevangenisstraf voorwaardelijk vrijgelaten. Hij heeft gevraagd om zijn intrek te mogen nemen in de abdij van Vielsart. Dat zorgt voor grote opschudding bij de plaatselijke bevolking.

Broeder Lucas (Clément Manuel) heeft van abt Mertens (Michel Israël) de opdracht gekregen om te peilen naar de ware intenties van de vrijgekomen crimineel. Patrick Stassart (Philippe Jeusette), de invloedrijkste zakenman van de streek, maakt zich zorgen over de economische gevolgen van Bérangers aanwezigheid.

De opschudding slaat om in regelrechte woede wanneer Noémie, een meisje uit het dorp, enkele weken later spoorloos verdwijnt. Politie-inspecteur Chloé Muller (Stéphanie Blanchoud) onderzoekt de zaak samen met de plaatselijke politiechef Michael Charlier (Jean-Jacques Rausin). Natuurlijk denken veel mensen dat Béranger opnieuw heeft toegeslagen, maar Chloé twijfelt.

Ennemi public is een productie van de RTBF, die al drie internationale onderscheidingen kreeg (Coup de coeur op de MipDrama Awards, Beste Acteur voor Angelo Bison op Séries Mania en een eervolle vermelding op de Prix Europa).

(Heruitzending van de reeks uit 2017, vanaf zaterdag 29 juni op Canvas en VRT NU.)

VRTNU VRTNU VRTNU