Spring naar inhoud

Doneren aan vluchtelingenorganisaties

#watdoejij

geschreven op 09 september 2015

door de Vranckx-redactie

  • Met je gift geeft Vluchtelingenwerk Vlaanderen soep en informatie aan asielzoekers in Startpunt. De organisatie doet ook aan beleidswerk om de rechten van asielzoekers en vluchtelingen te verdedigen en ondersteunen advocaten en hulpverleners via hun Infodesk.

  • World Food Program is 's werelds grootste humanitaire organisatie en levert voedselhulp aan meer dan 80 miljoen mensen in 82 landen. Door geldgebrek heeft WFP de steun aan 1,3 miljoen Syrische vluchtelingen moeten halveren. De organisatie is nu op zoek naar 304 miljoen euro voor de Syrische hulpprogramma’s tot het eind van dit jaar, zodat kritieke steun gegeven kan blijven worden aan zij die het het meest nodig hebben.

  • Unicef pleit voor het aanpakken van de directe oorzaak van deze vluchtelingenstroom in de landen van herkomst. Daar zet UNICEF gezondheids-, water-, onderwijs- en beschermingsprojecten op. Met 10 euro geef je bijvoorbeeld 10.000 liter zuiver drinkwater.

Voor 10 euro geef je 10.000 liter zuiver drinkwater. Met 370 euro koop je een tent in een vluchtelingenkamp.

  • UNHCR heeft vluchtelingenkampen over de hele wereld, ook in het Midden-Oosten. Een donatie van 7 euro voorziet een familie van jerry cans waarmee water kan worden gehaald. Met een gift van 370 euro vertaalt zich in een vluchtelingentent waardoor een familie beschermd wordt tegen kou, regen en wind.

  • Elk opvangcentrum van fedasil heeft een vestiaire waar de bewoners kleding kunnen krijgen. Op de website kan je kijken wat het opvangcentrum in jouw buurt nog nodig heeft.

Imad Ben van Islamic Relief Vlaanderen in Libanon
  • De Antwerpse vzw Al Ikram zet zich in voor vluchtelingen en minderbedeelden in Vlaanderen. Met je gift verdelen zij voedselpakketen in verschillende regio's. Je kan er ook zelf eten of kledij doneren.

  • Islamic Relief Vlaanderen verzamelt kledij en giften om zich in het Midden-Oosten in te zetten voor vluchtelingen. Klinkt de naam je bekend? We volgden de organisatie eerder al op hun reis naar de vluchtelingenkampen in Libanon, voor de Panorama-reportage Mijn Jihad.

  • De indiegogo-campagne Peoples Armanda zamelt geld in voor een reddingsboot. Met die boot wil het Migrant Offshore Aid Station, partner van Artsen zonder Grenzen, op de Middellandse Zee patrouilleren.

  • Because We Carry zamelt draagzakken en draagdoeken in, zodat kinderen veilig bij hun moeder zijn en deze hun armen vrij hebben tijdens hun reis. Hier vind je hun inzamelpunten:

VRTNU VRTNU VRTNU