Spring naar inhoud

De Vlaamse PHD Cup 2018

Dinsdagavond 13 november namen de acht finalisten van de Vlaamse PHD Cup het in AMUZ, Antwerpen tegen elkaar op. Angelique Van Ombergen mocht de hoofdprijs mee naar huis nemen. Zij ging op onderzoek naar hoe het brein van astronauten zich aanpast aan een ruimtereis. Tweede laureaat werd Lode Daelemans, derde laureaat was Jolien Faes. De publieksprijs ging naar Katrien Benhalima.

Ontdek hieronder de 8 finalisten

Wist je dat doofgeboren kinderen dankzij een hoorimplantaat niet alleen kunnen leren spreken, maar dat op vijfjarige leeftijd zelfs even goed doen als hun horende leeftijdgenoten?

Het is maar één van de acht fascinerende onderzoeken die een finaleplaats voor de Vlaamse PhD Cup, een presentatiewedstrijd voor kersverse doctors, in de wacht sleepten.

De 8 kandidaten die het best presteren, verzekeren zich van een plaatsje in de finale op dinsdag 13 november in AMUZ in Antwerpen.

Onder het alziend oog van de finalejury - Jan Hautekiet (Radio 1), prof. Sylvia Wenmackers (KU Leuven - Jonge Academie), Katleen Bracke (Universiteit van Vlaanderen) en prof. Bruno Blondé (UAntwerpen - FWO)- strijden de kandidaten voor de eerste prijs: een opleiding ter waarde van 5.000 euro aan de Vlerick Business School en een ticket om een college te geven bij de Universiteit van Vlaanderen. Alle info en registratie op www.phdcup.be/de-finale.

VRTNU VRTNU VRTNU