Spring naar inhoud

Vier seizoenen in één dag: de essentie voor Patagonië

geschreven op 19 april 2019

De zomer in Patagonië loopt op z’n einde. Een spel tussen wind, warme zon, regen, koude nachten en misschien wat eerste sneeuw. Het pakken van onze spullen voor zo’n onvoorspelbaar klimaat was geen makkelijke taak. Want met trektochten als plan en een tent als huis, moeten we het vooral ‘warm genoeg’ hebben. Bovendien is ook het gewicht van onze spullen belangrijk, aangezien we alles op onze rug zullen dragen.

door Celine Willmore

We zijn hier nu twee weken en beginnen de dag met het aantrekken van laagjes, laagjes en nog meer laagjes. Een T-shirt van merinowol, een fleece of truitje, een pufjasje tegen de koude, een regenjas tegen de wind en regen, een zonnebril en stapschoenen.

Een spel tussen wind, warme zon, regen, koude nachten en misschien wat eerste sneeuw.

Ons gezicht smeren we in met zonnecrème, factor 50, want zelfs al is het hier 5 graden en bewolkt, aan rode neuzen geen gebrek. De hele dag lang spelen we deze kleren aan en uit en dit aan een ongezien tempo. Niet alleen wij hebben last van zo’n onvoorspelbaar klimaat. Ook de tent heeft het er moeilijk mee. Ze flappert zo luid in de wind, dat oordoppen geen overbodige luxe zijn. Maar ook in hostels kunnen ze echt van pas komen. Je weet namelijk nooit wanneer je naast een snurker terechtkomt!

VRTNU VRTNU VRTNU