Spring naar inhoud

Geen documentaire zonder kampeergerief

geschreven op 08 januari 2019

Wat maakt jouw reisuitrusting zo uniek? Welke spullen moeten steevast mee op avontuur? Of wat zou er in elke rugzak van de wereldburger moeten zitten? Die vraag stellen wij aan onze Nomaden - zij antwoorden met een foto en een woordje uitleg. Met de essentie.

Vandaag: de essentie van fotograaf Louis Lammertyn in Colombia.

Op m’n reizen door Colombia neem ik steevast wat kampeergerief mee. Het lukt me nooit om op voorhand een bed te garanderen. Met m’n opvouwbaar slakkenhuis reis ik met een gerust hart. De spulletjes voor comfort: een theelichtje voor de gezelligheid in momenten van miserie, m’n favoriete pet die ik op elke foto van de voorbije 2 jaar aan heb, flip flops voor s’avonds, en natuurlijk ook een rol toiletpapier.

Voor het documentaire werk zelf is het simpel: Platgetrapte bottines, m’n notitieboekje en een simpele camera die ik onder dwang of bij een overval met de glimlach afgeef. Als de zon schijnt, zit m’n fotomateriaal in een onopvallende Colombiaanse schoudertas zoals de boeren op het platteland er allemaal eentje hebben. Voor de tropische regen heb ik dan weer altijd een waterdichte zak mee.

VRTNU VRTNU VRTNU