Spring naar inhoud
enkel online

De nada

De nada is een multidisciplinair project rond muzikant Daan Stuyven en fotograaf Peter De Bruyne. Cineaste Christina Vandekerckhove volgt de twee vrienden tijdens een reis door onvatbare Spaanse landschappen op zoek naar de plek die het niets benadert. Onderweg maakt Daan een soundtrack, Peter een fotografisch beeldverslag en Christina een documentaire.

Klik op de foto hieronder om je volledig onder te dompelen in de zoektocht van Daan, Peter en Christina.

Dwalen in desolate plekken, die Peter tot eigenzinnige fotografische poëzie triggeren en mij tot al even desolate soundscapes. Een zeldzaam intens experiment.

Daan Stuyven

De nada neemt de kijker mee op een unieke trip in het creatieproces van twee bevriende kunstenaars. Ergens tussen de steden Tremp en Luna komen Daan en Peter terecht in een soort niemandsland. Dit bevreemdende landschap, bijna een volledig verstild vacuüm, is ideaal als studio en decor voor een grillig muzikaal en fotografisch proces.

Daan leest het landschap als een partituur, roestige elektriciteitspalen tonen het ritme. Ik focus op wat ik zal weglaten. We duiken in ons eigen medium. Later hoor ik de perfecte soundtrack bij mijn onderbelichte beelden.

Peter De Bruyne

Daan sprak met Ronald Verhaegen van Radio 1 over zingen door het antieke intercomsysteem van een klein Spaans dorpje.

VRTNU VRTNU VRTNU