Spring naar inhoud
maandag om 22u20, herhaling op dinsdag

De kleedkamer

Bekijk De kleedkamer op

In de derde reeks van De Kleedkamer ruilt Ruben Van Gucht de voetbalstadions voor de koers. Hij praat telkens met vier Nederlandstalige wielrenners die een belangrijke rol speelden in één specifieke editie van elk van de zes grootste voorjaarsklassiekers: Milaan-Sanremo, Gent-Wevelgem, De Ronde Van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.

We wisten niet goed hoe we de kameraadschap bij renners moesten inschatten. Mannen die niet noodzakelijk ploegmaat van mekaar zijn geweest. Bij de voetballers zag je duidelijk dat ze samen heel wat hadden meegemaakt. Het was afwachten of het ook bij de wielrenners zou klikken. Maar de manier waarop de vier zich van bij ons vertrek in Zaventem samen gedroegen, stelde me onmiddellijk gerust.
Ruben Van Gucht

Ruben praat met hen op passende locaties: de Poggio, de Kemmelberg, de kapel op de Muur van Geraardsbergen, de kleedkamers in Roubaix, het stadhuis van Maastricht en een verlaten fabriekspand in Luik.

Luik-Bastenaken-Luik 1990: met Eric Van Lancker, Luc Roosen, Peter Winnen en Steven Rooks.

Daarnaast bevat elke aflevering twee reportages met internationale renners die in dezelfde klassieker een hoofdrol speelden. Deze week: Gianni Bugno en Moreno Argentin.

Gianni Bugno
Voor deze aflevering hadden we in Monza een gesprek met het enigma Gianni Bugno en in Venetië met Moreno Argentin. Dat deze twee Italiaanse grootheden wilden meewerken, is grotendeels te danken aan Andre Meganck, de legendarische ‘fixer’ van Sporza, die dus ook na zijn pensioen nog vanalles ‘gefixt’ krijgt.
Ruben Van Gucht

Klik op de foto hieronder en ontdek meer informatie over het programma.

De kleedkamer is een programma van Deklat Binnen voor Canvas.

VRTNU VRTNU VRTNU