Spring naar inhoud

Bezoek Kiewit, parel van de DIW Fandagen

geschreven op 19 augustus 2016

Zoals de verzamelde media al uitvoerig bericht hebben, organiseert De Ideale Wereld een Fandagen-Driedaagse in Kiewit.

Het blijkt nu zo dat veel mensen afgeschrikt worden door de randanimatie - en terecht, als we denken aan het concert van Rihanna gisteravond. We wensen ons ook alvast te excuseren voor het abominabele concert. Rihanna is op de vingers getikt en zal het naar eigen zeggen nooit meer doen.

Bij wijze van zoenoffer aan u, de dupe, geven we graag wat tips om een mooie dag met familie en vrienden te beleven in Kiewit.

De Kerk

De Kerk

De Kerk in het algemeen, en de Sint-Lambertuskerk in de Kempische Steenweg in het bijzonder, is een vaak bezochte plaats bij gelovigen. Soms wordt God aanbeden, soms wordt er orgel gespeeld. En er is een barokke biechtstoel uit omstreeks 1650.

Het Tankstation

Het Tankstation

In het hartje van de groene oase Kiewit vindt u het tankstation, in de volksmond ook 'dat spel bij de rooie brievenbus' genoemd. Hier kunt u niet enkel brandstof tanken, maar ook even verpozen in of rond de giftshop. Het motto van het tankstation is namelijk 'rust is de Super Ongelood 95 van de innerlijke mens'.

Het Vliegveld

Het Vliegveld

Het Vliegveld van Kiewit is een echte must-see. Het veld is het oudste van België: het stamt uit 1624, en dankt zijn naam aan het feit dat veel horzels het veld gebruikten om te paren.

Intussen zijn er nagenoeg geen horzels meer te vinden.

De Paalvennestraat

De Paalvennestraat

Dé plaats om rustig te kuieren in één van de drukste wijken van Kiewit, is de boulevard op de Paalvennestraat.

U weze wel gewaarschuwd: 's avonds tieren prostitutie en drugshandel er welig. Een aanrader!

En om 18h20 vanavond kunt u weer veilig terecht bij De Ideale Wereld in de Wablief?!-tent, alwaar we de hoofdact van onze DIW-Fandagen verzorgen. Tot dan!

VRTNU VRTNU VRTNU