Spring naar inhoud

De buit van Josianne

"Die magische aantrekkingskracht"

geschreven op 09 november 2015

Wat lezen mensen en waarom? Ontdek hier elke dag de boekenbeursbuit van auteurs en bezoekers. Josianne is studente Journalistiek en houdt van Herman De Coninck, Murakami en fotografie & illustratie.

Meestal ’s avonds, voor het slapen gaan, probeer ik de laptop en gsm af te zetten en neem ik een boek uit de boekenkast om de dag af te sluiten. Dat is moeilijk, maar in het weekend lukt me dat meestal wel.

Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had - Herman De Coninck

Dit is een verzameling van de gedichten van Herman De Coninck, geselecteerd door Kristien Hemmerechts. Ik ben een enorme fan van De Coninck en zal er sowieso veel plezier aan beleven. Ik lees niet veel poëzie, ik focus me voornamelijk op fictie. Herman De Coninck is één van de weinige poëten die ik lees, daardoor ben ik ervan beginnen houden. Hij heeft een magische aantrekkingskracht. Ik was totaal niet geïnteresseerd in poëzie, maar werd er vanaf het eerste ogenblik volledig in meegezogen. Toen dacht ik; ‘Dit is het. Ik wil me er meer in verdiepen.’ Misschien waag ik me in de toekomst aan meer poëzie.

De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren - Murakami

Als je in een magische wereld kan kruipen, dan is dat een heel fijne reden om nog meer literatuur te lezen.

Josianne over Murakami

Murakami was de eerste serieuze auteur die ik las als tiener. Dat was Kafka op het Strand. Nadien ben ik overgeschakeld op boeken voor volwassenen. Hij heeft me gemotiveerd om andere boeken te lezen. De zaken die in Kafka op het strand gebeuren zijn ontzettend bizar en dat trekt me enorm aan. Ik denk dat mensen heel vaak lezen om te ontsnappen aan de dagelijkse wereld en als je in een magische wereld kan kruipen, dan is dat een heel fijne reden om nog meer literatuur te lezen.

The Wes Anderson Collection: The Grand Budapest Hotel

Dit boek is een (foto-)verslag van hoe ze de Grand Budapest Hotel gemaakt hebben. Eén van mijn favoriete films. Die is écht prachtig gemaakt, die kleuren, werkelijk alles, ik heb die film al talloze keren bekeken en ik vergaap me nog steeds aan hoe die is gemaakt. Ik ken weinig tot helemaal niks van films maken, maar ik ben wel een beetje geïnteresseerd in fotografie. Die foto's uit dit boek, dat zijn beelden die me nog lang zullen bijblijven. Ik volg ook Illustratie aan Sint-Lukas na mijn schooluren.

Als ik inspiratie nodig heb voor een opdracht voor mijn opleiding journalistiek, dan kijk ik eerder in dit soort boeken. Ook wanneer ik moe ben, dan is bladeren door zo’n boek heel ontspannend.

VRTNU VRTNU VRTNU