Spring naar inhoud

De buit van Isabelle

"Voor een boek moet je nog de tijd nemen"

geschreven op 08 november 2015

Wat lezen mensen en waarom? Ontdek hier elke dag de boekenbeursbuit van auteurs en bezoekers. Isabelle werkte jarenlang in de media en opende zonet een eigen zaak. Haar voorraad 'te lezen romans' is niet te overzien, dus nu ze een kindje verwacht, koos ze voor één boek: BOOST.

Er is zoveel afleiding, we geven dat toe. Je computer, facebook al die dingen, dat leid je constant af. Berichtje hier, berichtje daar, mails, werk, alles is connected. Dus je moet eigenlijk alles uitschakelen om 'effekes' rustig in je zetel te kunnen lezen.

Isabelle
Boost, een handboek voor lichaam en geest - Goedele Leyssen

Ik kom hier eigenlijk om te zien wat de nieuwe dingen zijn. Ik heb nog zoveel fictie en romans thuis liggen, die ik nog allemaal kan lezen. Nu ik zeven maanden zwanger ben is dit boek eigenlijk beter voor mij, om nu op mijn nachtkast te liggen. Eerder dan nog iets nieuws te kopen.

Wat ik tof vind aan het boek is eigenlijk de inhoud, er staat zo veel in. Het is niet het zoveelste boek met tien toptips om gezonder te leven. Want ik ben eigenlijk, eerlijk, eerder allergisch aan dit soort boeken. Dit sprak me dan toch aan, voor de eenvoud ofzo. Ik hecht altijd wel veel belang aan lichaam en geest, maar ik denk dat je dat toch ook snel vergeet. Want ook al ben je** in verwachting en is gezondheid belangrijk**, ben je toch nog met duizend dingen bezig. Dus het is misschien wel waar dat dit mij dan ineens aanspreekt, om daar toch nog meer belang aan te hechten.

De eerste drie maanden van mijn zwangerschap heb ik me wel wat laten leiden door de vele ouderlijke tips waarmee je bestookt wordt. Lezen hier en vragen daar, maar eigenlijk vanaf dat je die eerste cruciale periode voorbij bent, dan heb ik dat gewoon, nu eigenlijk, totaal losgelaten, ik ben daar echt niet meer mee bezig.

Ik word altijd een beetje depressief als ik naar de boekenbeurs ga. Er is nog zoveel te lezen.

Isabelle

Ik lees veel fictie en literatuur. Ik heb net Postkantoor van Bukowski gelezen. Die stond daar al heel lang, die moest ik lezen. En dan heb ik laatst ook een boek van Murakami gelezen, Ten zuiden van de grens. Dat waren de laatste twee.

Maar ik ben geen veellezer, ik probeer. Ik weet wel veel van schrijvers enzo, maar ik lees eigenlijk te weinig, dus ik word altijd een beetje depressief als ik naar de boekenbeurs ga. Er is nog zoveel te lezen en dan denk ik, och wat zijn we toch zo dom.

Maar die goesting zit er wel in, al weet ik eigenlijk niet waar die vandaag komt. Ik kan wel zeggen van thuis, wij gingen elk jaar, bijvoorbeeld met mijn vader of mijn moeder naar de boekenbeurs en dan mochten we één boek kiezen. Dus we waren niet rotverwend, wij deden daar echt uren over om nauwgezet te kiezen welk boek het zou worden en dan werd dat ook wel gelezen. Ik denk dat het belangrijk is dat je niet te veel voorgeschoteld krijgt. Kies er één, lees dat en daar ontstaat dan meer de passie denk ik, dan uit de veelheid van wat er allemaal is.

Voor een boek moet je nog de tijd nemen. En er is zoveel afleiding, we geven dat toe, er is veel te beleven op de computer, facebook al die dingen, dat leid je constant af. Berichtje hier, berichtje daar, mails, werk, alles is connected. Dus je moet eigenlijk alles uitschakelen om effekes rustig in je zetel te kunnen zitten. Ik vind dat eigenlijk super belangrijk en ik doe het nog steeds veel te weinig.

VRTNU VRTNU VRTNU