Spring naar inhoud

De buit van Elise Crombez

Ik wil meer lezen over sterke vrouwen

geschreven op 06 november 2015

Straffe madammen. Het is niet toevallig het thema waar Elise Crombez voor haar boekenbeursbuit naar op zoek ging. Elise stelde op de Boekenbeurs in Antwerpen haar boek Model | Your body voor, maar vond nog tijd om haar eigen boekenkast uit te breiden.

Ik slaap heel goed als ik met een boek naar bed ga. Ik merkte dat ook bij het boek van Dirk De Wachter; ik was dat echt aan het sparen om verder te kunnen lezen in bed of op de trein. Het wordt bijna een partner, zo een metgezel die bij je is. Ik heb de indruk dat ik nog zoveel te lezen heb. Wanneer ik tijd heb maak ik daar wel graag gebruik van.

Borderline Times - Dirk De Wachter

Ik heb een sterke interesse voor psychologie. Dirk De Wachter zijn ‘Liefde: een onmogelijk verlangen?’ heb ik nu uitgelezen, en ik vind het een frisse kijk op duurzame liefde, heel eerlijke, want miserie is oké en ook wel een beetje nodig. Dat is ook waarom ik Borderline Times wou lezen. Boeken of romans over psychologie boeien me, ik merk dat ik er blijf naar grijpen.

Inés, vrouw van mijn hart - Isabelle Allende

Ook Inés of my soul van Isabelle Allende heb ik me aangeschaft. Ik wou dat ik Allende in het Spaans kon lezen. Ze heeft een heel vrouwelijke stijl. Ik heb een paar boeken van Allende cadeau gekregen via een vriendin die een heel grote fan is van haar, en dat heeft me opgewarmd om meer van haar te lezen. Ik merk ook, nu ik mijn eigen boek uit heb, ik geïnteresseerd blijf in sterke vrouwen. Inès is, volgens Allende, de ultieme straffe madam. Dus ik ben benieuwd.

Om kwetsbaar te kunnen zijn bij een man, daar moet je een sterke vrouw voor zijn.

Elise Crombez

Ik denk dat die zoektocht als vrouw nooit eindigt, dat groeiproces is net zo mooi en boeiend. Ik heb nog heel wat fases die ik zal (moeten) meemaken en ik kijk er echt naar uit. Vrouwen hebben me altijd geïnspireerd. En dat is niet van: wij vrouwen zijn onafhankelijk en we hebben geen mannen nodig. Er zijn namelijk ook veel sterktes nodig om kwetsbaar te kunnen zijn bij een man, daar moet je een sterke vrouw voor zijn. Ik ben geboeid door de verhalen van vrouwen doorheen de geschiedenis en of je een vrouw kan zijn in de relatie.

Audioboeken

Ik heb nu ook net een aantal audioboeken en het iBook 'The nature of Personal Reality' van Jane Roberts beluisterd, dat is ook écht goed. Dat zijn geen romans, meestal zijn dat onderwerpen voor in de auto, of voor als je aan het wandelen of lopen bent.

De audioboeken die ik kan aanraden zijn:

*FREQUENCY: The Power of Personal Vibration by Penny Peirce<br> *A RETURN TO LOVE by Marianne Williamson<br> *TINY BEAUTIFUL THINGS by Cheryl Strayed<br> *YOU ARE A BADASS by Jen Sincero<br>

VRTNU VRTNU VRTNU