Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Woensdag 8 juni 2016

Onze gasten

Een stoute uitspraak

“Er is op zich niks mis met ongelijkheid”. De voorzitter van Open VLD was gisteren zeer duidelijk in Humo. Ze deed wat ze verwachtte en misschien zelfs hoopte: Twitter doen ontploffen.

Velen pikten het bijvoorbeeld niet dat Gwendolyn Rutten zei dat je alle keuzes tussen je geboorte en sterven zelf in de hand hebt. Eén van hen is Imade Annouri, Vlaams Parlementslid voor Groen. Hij gaat vanavond met haar in debat.

Frietoorlog in Gent

Het was een opmerkelijk beeld gisteren in Gent: boze frietkraamuitbaters die emmers vol frieten leeggoten voor het stadhuis.

Na de neuzenoorlog hebben ze nu ook een frietoorlog in Gent. De frietkraamuitbaters zijn kwaad omdat de stad de concessie voor frituristen wil aanpassen. Lauwke Vandendriessche ging een frietje eten en zocht uit wat er aan de hand is.

En de winnaar is…

“Een mijlpaal is bereikt. Voor de eerste keer in de Amerikaanse geschiedenis is een vrouw genomineerd als presidentskandidaat van een grote partij.”

Deze ochtend eigende Hillary Clinton zich de titel van presidentskandidaat toe en zij zal het dus in november opnemen tegen de Republikein Donald Trump. Maar ondertussen blijft haar Democratische tegenhanger, Bernie Sanders, verbeten campagne voeren.

Hoe nadelig is dit voor haar én voor haar partij? Of dekt Sanders haar juist op de linkerflank? Amerika-correspondent Michiel Vos legt uit.

Hoe is het nog met Patrick Janssens?

Het is even geleden dat we nog van Patrick Janssens hebben gehoord. Sinds twee jaar is hij algemeen directeur bij KRC Genk. In die tijd is Genk van een club in crisis veranderd in een seizoensrevelatie die volgend jaar Europees speelt. Hij krijgt uit verschillende hoeken lof voor z’n aanpak bij de club. Hij is een zeer goed onderhandelaar én een uitstekend communicator, zegt men over hem. Hij koos ervoor om de eerste jaren uit de belangstelling te blijven, maar vanavond zit hij bij Bart aan tafel.

VRTNU VRTNU VRTNU