Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Woensdag 27 januari 2016

Grootschalige ticketfraude, gedumpt drugsafval, het geweten van de Open VLD en de Vlaamse week tegen pesten.

Ticketfraude bij K3

Dat concerttickets big business zijn en dat er een zeer levendige zwarte markt is voor die tickets, dat wisten we. Maar dat er op zo’n grote schaal gefraudeerd wordt, is toch wel schrikken. Alleen al tijdens de K3 shows blijkt dat er zo’n 17.000 tickets zijn aangekocht via een constructie die niet helemaal koosjer is. De totale waarde van die tickets is goed voor bijna 600.000 euro. Jan Vereecke is de CEO van het Antwerps Sportpaleis. Het is door hun interne audit dat deze massale fraude nu naar boven komt. Hij komt uitleggen hoe dit systeem werkt en hoe ze het ontdekt hebben. Hans Bourlon is de grote baas van Studio 100 en getuigt bij Bart Schols hoe groot de schade is voor de sector en voor zijn bedrijf.

Drugsafval gedumpt

Het zijn vaak kleine onopvallende berichtjes in de krant. Maar bijna dagelijks wordt er wel ergens langs de Belgisch-Nederlandse grens drugsafval gedumpt. Gisteren was dat weer het geval in Hilvarenbeek, net over de grens. 41 jerrycans en vaten met resten van drugs. Karine Claassen ging na hoe vaak dit gebeurt en vooral wat men met dit gevaarlijke en illegale afval doet.

Blauwe geweten van Open VLD

Noël Slangen schreef gisteren een opiniestuk in De Morgen en vandaag stond hij met een interview in De Standaard. Het is duidelijk dat hij met iets zit. “De uitlatingen van mijn partijgenoot in Koksijde over vluchtelingen zijn ronduit onliberaal”, vertelde hij in de krant. “We zijn aan het zwalpen.” Is de partij haar liberaal gedachtengoed aan het verwaarlozen? We vragen het straks aan Noël Slangen zelf.

Pesten

William Boeva is dit jaar peter en boegbeeld van de Ketnetcampagne tegen pesten. Vanaf zaterdag start de Vlaamse week tegen pesten. Want het is nog steeds een enorm onderschat probleem. 1 op de 4 van onze Vlaamse jongeren is ooit gepest. En het pesten gebeurt het vaakst op de leeftijd dat je je volop ontwikkelt. William Boeva is zelf ook lang gepest en komt vertellen welke impact dat op hem heeft gehad.

VRTNU VRTNU VRTNU