Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Woensdag 23 maart

De Afspraak staat vanavond helemaal in het teken van de aanslagen van gisteren, Bart praat met vier bekende opiniemakers.

Aanslagen in Brussel

In De Afspraak hebben we het vanavond over 1 thema. Na de bloedige aanslagen gisteren, op de Brusselse metro en in de luchthaven van Zaventem, blijven er heel wat vragen. We praten daarover vanavond met 4 opiniemakers.

Jan Segers is hoofdredacteur van Het Laatste Nieuws. Volgens hem moeten we stoppen naïef te zijn. Hij begrijpt het dat we vanaf vandaag moslims in ons land met andere, wantrouwige, ogen zullen bekijken.

Dyab Abou Jahjah zat maandag, de avond voor de terroristische aanslagen, nog in onze studio. Salah Abdeslam was de vrijdag voordien opgepakt. Het gesprek ging over hetzelfde thema maar vandaag, na 31 doden en 270 gewonden, leven we in een heel andere realiteit. Is zijn visie sinds de aanslagen veranderd? Moet hij zijn conclusies niet bijstellen?

Volgens Rik Torfs is de conclusie dat we al te vaak dingen genegeerd hebben en anderen te weinig voor hun verantwoordelijkheid hebben geplaatst. We hebben de discussie proberen te verhullen door een overdreven politieke correctheid.

Annabell Van den Berghe is arabiste en maakt een documentaire voor de BBC die morgen wordt voorgesteld over de netwerken van IS. Voor haar documentaire sprak ze met heel wat mensen uit het brede netwerk van IS. Ook mensen die sympathie hebben voor de doelen van de terroristische organisatie.

VRTNU VRTNU VRTNU