Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Woensdag 13 januari 2016

Vanavond vertelt Nadia Dala ons waarom Hillary Clinton moet oppassen voor de ‘socialistische opa’ Bernie Sanders. Verder geven Dirk Loeckx en Wim Van Hecke ons een kijkje in de hersenen en praat Marc Reynebeau ons bij over de nieuwe Hitler-film Er ist wieder da.

Presidentsverkiezingen VS

In de race om de titel van presidentskandidaat leek Hillary Clinton bij de Democraten lang in een comfortabele uitgangspositie te zitten. Maar nieuwe peilingen tonen hoe Bernie Sanders zijn achterstand de laatste weken meer dan goedgemaakt heeft. In de staten Iowa en New Hampshire, waar over minder dan drie weken de eerste voorverkiezingen plaatsvinden, heeft Sanders nu de leiding. Nadia Dala is journaliste en heeft in de VS gewoond en gewerkt. Zij volgt de campagne op de voet.

Verhuis The Jungle

Bewogen week voor Calais: terwijl de eerste containerhuisjes in Calais in gebruik zijn genomen, kwam er op maandag plots een deadline voor het opruimen van een deel van het tentenkamp tegen woensdagavond, vanavond dus. Maar waar moeten de bewoners van het tentenkamp naartoe? Want er is lang niet genoeg plek in de containers voor al de vluchtelingen van het tentenkamp. Reporter Lauwke Vandendriessche sprak met de vluchtelingen over hun nakende verhuis.

Heldere hersenscans

Ze waren piepjong, toen ze in de koffiekamer van de universiteit beslisten om de handen in elkaar te slaan. Hun ambitie: een labo voor hersenscans ontwikkelen, marktleider worden en zo meewerken aan een goedkope, betere en gepersonaliseerde geneeskunde. 5 jaar en vele prijzen later, krijgen ze 2 miljoen vers kapitaal en werken ze samen met meer dan 200 ziekenhuizen van over de hele wereld. Dirk Loeckx en Wim Van Hecke zijn de oprichters van IcoMetrix, een bedrijf dat uw hersenen zeer gedetailleerd in beeld brengt.

Hitler’s back

Wat als Hitler tóch niet dood zou zijn? Wat als hij vandaag de dag gewoonweg wakker wordt in Berlijn en opnieuw populariteit verwerft in Duitsland? Precies dát gebeurt er in Er ist wieder da, de nieuwe film die vandaag bij ons in de cinema’s uitkomt. Marc Reynebeau ging voor ons de film bekijken en vergelijkt fictie met realiteit.

VRTNU VRTNU VRTNU