Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Maandag 9 mei 2016

Op vrije voeten na onthoofding?

Iliass Khayari is een ex-Syriëstrijder die vorige week werd veroordeeld als lid van een terroristische groep. Hij pochte tegen z’n vrienden dat hij een man had onthoofd en toch werd hij niet aangehouden op z’n proces en loopt hij nu vrij rond. De Gentse advocaat Abderrahim Lahlali, die zelf enkele Syriëstrijders verdedigde, legt uit hoe dat kan.

Zwemmen zonder redders

“De Noordzee is geen verwarmd zwembad, ze is levensgevaarlijk.” Met die woorden wilde Gouverneur Decaluwé de kusttoeristen wijzen op de gevaren van onze koude kustwateren. Lauwke Vandendriessche ging op daguitstap naar Blankenberge en omstreken. Ze trotseerde er de golven en flirtte er met onder- en bovenstroom, maar niet zonder een redder aan haar zijde.

Canada brandt

Er lijkt geen einde te komen aan de bosbranden in Canada. Ze duren nu al een week en het zou nog maanden kunnen duren voor de laatste haard geblust is. Geen toeval, zegt klimaatvrouw én VTM-weervrouw Jill Peeters. Dit is wat ons de komende decennia te wachten staat.

Radiohead: A moon shaped pool

Het is er eindelijk: het nieuwe album van Radiohead. Het is (nog) niet verkrijgbaar op CD, enkel via iTunes en streamingdiensten. Muziekjournalist Stijn Van de Voorde heeft het beluisterd en goedgekeurd.

VRTNU VRTNU VRTNU