Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Maandag 29 februari

'The Sky is the Limit'

Michel Van den Brande, één van de sterren uit het programma 'The Sky is the Limit' verdween vorige week na een spraakmakend artikel in een weekblad. Heel Vlaanderen leefde mee met de verdwijning en afgelopen weekend raakte uiteindelijk bekend dat hij veilig en wel terug was. Peter Boeckx, maker van 'The Sky is the Limit' heeft zo zijn bedenkingen bij de manier waarop sommige media omgaan met bekende mensen.

Waarom je meer complimenten moet geven.

Morgen is het complimentendag. Volgens experte en professor psychologie Elke Van Hoof kan een simpel compliment wonderen doen en is het zelfs een middel tegen burn-out en depressie. Sinds 2014 bestaat er een wet die bedrijven verplicht om maatregelen te nemen tegen burn-outs. Maar hoe zit het eigenlijk met die wet? Wordt ze voldoende toegepast? Doen bedrijven voldoende? En wat doet de politiek?

Een nieuwe FIFA-voorzitter en gokschandalen

Willem Feenstra is onderzoeksjournalist bij De Volkskrant. Hij is specialist gokfraude en matchfixing in de sport en volgde het voorbije jaar de schandalen bij de FIFA op de voet. Maar hij heeft ook de gokaffaire rond OHL-speler Reynaud gevolgd. Feenstra was afgelopen weekend in Zurich bij de verkiezing van het nieuwe FIFA opperhoofd. Daar heeft Gianni Infantino volgens Willem Feenstra een coup gepleegd, maar zijn moeilijkste taak wordt nu de wereldvoetbalbond FIFA terug geloofwaardig maken.

VRTNU VRTNU VRTNU