Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Maandag 22 februari 2016

Vanavond zijn strafpleiter Walter Van Steenbrugge, sopraan Lore Binon en Open VLD-politicus Vincent Van Quickenborne bij ons te gast.

Slachtoffers kerkmisbruik

Stefan, Jan, Rudi, Beatrice, Renild, Marc, Nancy, Luc, … Meer dan vijftig slachtoffers van seksueel misbruik komen voor het eerst met hun naam en voornaam naar buiten: alleen al daarom is hun oproep in ‘De Standaard’ vandaag uniek. Ze willen andere slachtoffers ervan overtuigen om ook nog een klacht in te dienen, ook al zijn de feiten hoogst waarschijnlijk verjaard. Walter Van Steenbrugge is al enkele jaren advocaat van verschillende slachtoffers en wil dat de Heilige stoel en de Belgische bisschoppen aansprakelijk worden gesteld voor de ‘doofpotschade’ die hen is aangedaan. Aanstaande donderdag is het D-day voor die slachtoffers want dan weten ze of hun klacht in beroep ontvankelijk verklaard wordt. Walter Van Steenbrugge blikt bij Bart Schols vooruit.

Boek de zon goedkoper

Een opvallende actie van touroperator Sunweb die behoorlijk wat kritiek krijgt: ze bieden reizen aan om vluchtelingen te gaan helpen op het Griekse eiland Lesbos. Onze reporter Karine Claassen is benieuwd naar hoe dit precies werkt en heeft nog net geen tickets besteld.

De mooiste stem

Weinigen kennen haar, maar Lore Binon is een van onze beste Belgische zangeressen. ¬Ze is sopraan en ook een van de veelzijdigste stemmen in verschillende genres: barok, klassiek, hedendaagse muziek, of kamermuziek. In al deze genres blinkt de 30-jarige Brusselse uit. Na een opleiding viool koos ze voor zang, om daarna een internationaal parcours af te leggen. Momenteel toert ze door het land aan de zijde van Viviane De Muynck in Children of nowhere, de nieuwe voorstelling van muziektheatergezelschap LOD en Fabrice Murgia. Vanavond maakt ze tijd voor Bart Schols.

Rubio straks president?

Een verrassende wending in de race naar het Witte Huis: nu Jeb Bush de handdoek in de ring gooit, voelt Donald Trump de hete adem van Marco Rubio in zijn nek. Voor Vincent Van Quickenborne is hij de man die het meeste kans maakt om in het Witte Huis te geraken. Waarom ziet Vincent Van Quickenborne deze man het liefst als de volgende Amerikaanse president?

VRTNU VRTNU VRTNU