Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Donderdag 30 juni 2016

Onze gasten

Waar is de politieke integriteit?

De Vlaamse politiek heeft een paar pijnlijke weken achter de rug met zaak het faillissement van Optima Bank. Vandaag staat Geert Versnick nog eens in de krant. De man die voor Open VLD in de provincie- en gemeenteraad zit in Gent en al zwaar onder vuur lag in de zaak rond Optima, zou nu ook etentjes met ondernemers hebben laten betalen door de vastgoedsector. Voor Liesbeth Van Impe, hoofdredacteur van Het Nieuwsblad, waren de afgelopen weken hét bewijs dat het erg gesteld is met de politieke integriteit van onze politici. Ze verwijt hen een groot gebrek aan burgerzin.

Grondrechten voor homofoben, racisten en hooligans

De manier waarop we met onze grondrechten omgaan is godgeklaagd. Dat zegt Jogchum Vrielink, grondwetspecialist aan de KU Leuven. Volgens hem zijn we er als de kippen bij om Aaron Malinsky of Fernand Huts de mond te snoeren als zij iets vertellen dat we liever niet horen. Maar die grondrechten zijn er bij uitstek voor extreme meningen: “Af en toe gekwetst worden is de prijs die je betaalt om in een democratie te leven.” Een pleidooi voor de herwaardering van onze grondrechten!

De zomerboeken van Saskia

Volgende week start de zomervakantie en dat wil zeggen dat het tijd is om uw stapel boeken klaar te leggen. Welke boeken moeten er volgens Saskia De Coster zeker in onze koffer deze zomer? Vanavond geeft ze ons alvast enkele aanraders.

VRTNU VRTNU VRTNU