Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Donderdag 16 juni 2016

Hoe gaat het met onze agenten?

Sinds de aanslagen in Parijs van 13 november draait de arm der wet op volle toeren: extra shiften door het dreigingsniveau, speciale terreuracties, de aanslagen in Brussel, de opsporing en arrestatie van Abdeslam,… En alsof dat allemaal nog niet genoeg was, moesten ze ook nog eens overuren draaien door de recente cipiersstaking. Kunnen ze het nog bolwerken? Hebben ze voldoende middelen en manschappen? En wat doet de moord op de Franse agent en zijn echtgenote met hen? Hoogtijd voor een gesprek met hun woordvoerder, Peter De Waele.

De schuld van de moderne vrouw

"De moderne vrouw laat te weinig ruimte aan de man om te ondernemen." Dat zijn de woorden van topondernemer Fernand Huts. Er kwam meteen een storm van protest op zijn uitspraak. Reden voor Fernand Huts om zijn woorden in te trekken? Nee hoor, wel integendeel. Karine Claassen zoekt hem op in zijn domein in Sint-Gillis.

Geen vlaggen voor N-VA

Jan Peumans liet de Belgische vlaggetjes in het bedrijfsrestaurant van het Vlaams parlement verwijderen. Hij ontkende eerst dat hij dat had gedaan om het later dan toch toe te geven. Maar ze zijn niet weggehaald omwille van de driekleur maar omwille van de reclame die erop stond. Waarom liggen die Belgische symbolen zo moeilijk bij N-VA? Een vraag voor kamerlid Valerie Van Peel (N-VA) en politicoloog Dave Sinardet (VUB).

Europa laat zich inpakken door de chemische lobby

In je tandpasta, in je blikje gepelde tomaten, in het plastic speelgoed van onze kinderen, in de crème die we op ons gezicht smeren,…in veel van de producten die we dagelijks gebruiken zitten hormoonverstorende stoffen. Chemische stoffen die volgens wetenschappers op langere termijn schadelijk kunnen zijn. De lijst van mogelijke gevolgen is niet mals: borstkanker, teelbalkanker, stofwisselingsziektes, ruchtbaarheidsproblemen… En na twee jaar treuzelen heeft de Europese Commissie eindelijk een lijst opgesteld met criteria die bepalen welke stoffen hormonen kunnen ontregelen. Maar volgens Petra De Sutter, senator voor Groen, gaat de Europese Unie nog niet ver genoeg en spelen we met onze gezondheid.

VRTNU VRTNU VRTNU