Spring naar inhoud

Donderdag 10 maart 2016

< De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30

Geert Noels over de rente die naar 0% gaat, Bent Van Looy over de animatiefilm Anomalisa, en computerwetenschapper Jeroen Baert over supercomputer Alphago.

Rente naar 0%

Mario Draghi, de voorzitter van de Europese Centrale bank, verrast. Het rentetarief, dat al op een historisch minimum stond, wordt opnieuw verlaagd. Naar 0% dit keer. Banken kunnen dus voortaan helemaal gratis geld lenen bij de ECB. Maar wat betekent dat voor óns? Reden tot feesten? Of moeten we toch voorzichtig zijn? We vragen het aan Geert Noels.

Anomalisa

De nieuwe film van Charlie Kaufman is eindelijk te zien in de Belgische zalen. De recensies zijn veelbelovend: “een zielsontroerend portret van een man die, in een oceaan van eentonigheid die hem omringt, wanhopig op zoek is naar een vingerhoedje menselijk contact”. We stuurden Bent Van Looy naar de Belgische première. Benieuwd of hij de recensenten gelijk heeft.

Computer verslaat mens

Alphago (een computer) heeft Lee Sedol (een mens) tot twee keer toe verslagen in het bordspel Go. Dat is een mijlpaal in de digitale wereld. Computerwetenschapper Jeroen Baert komt uitleggen waarom.

VRTNU VRTNU VRTNU