Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Dinsdag 31 mei 2016

Hebben de stakingen invloed op de politiek? Die vraag leggen we voor aan Zuhal Demir. Welke gelijkenissen bestaan er tussen Sabena en de NMBS? Daar weet Geert Noels alles over. En hoe moet het verder met Europa? Laat Tom Lanoye het je vertellen. Vanavond, in De Afspraak.

Onze gasten

Hebben de stakingen invloed op de politiek?

Opnieuw acties vandaag in Brussel en Gent met opnieuw hinder bij het openbaar vervoer. Niet alleen de cipiers, ook de spoorbonden uiten hun ongenoegen over de besparingen van de federale regering. Heeft dat effect op die regering? Zijn ze bereid om de besparingen bij te sturen? Komt er een vermogenswinstbelasting zoals Siegfried Bracke vandaag in Humo zegt? Of is er, zoals Bart De Wever vanmorgen in De Ochtend zei, “no alternative”? Zuhal Demir is onze gast.

Geen treinen

“Als NMBS zijn ‘Sabena’ kan afwerpen en top worden zoals Brussels Airlines door een faillissement, is dat een goed scenario”. Geert Noels wil een nieuwe frisse start voor de NMBS. Hij ziet gelijkenissen tussen de NMBS nú en Sabena vóór het faillissement.

Fort Europa

“Europa kibbelt over wie de oorlogsvluchtelingen moet opvangen en verliest zich in populisme en zelfbedrog. In plaats daarvan zouden we beter een echt Europa bouwen, een krachtige en eendrachtige natie.” Tom Lanoye gaat morgen Europa verdedigen in Amsterdam, maar vanavond doet hij dat al in De Afspraak.

VRTNU VRTNU VRTNU