Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Dinsdag 3 mei 2016

De gasten van de dag

Dokter in tijden van terreur

Wat gaat er als dokter door je heen wanneer je de slachtoffers van de aanslagen in Zaventem moet verzorgen? Kan je jezelf als dokter voorbereiden op de verwondingen die zo’n aanslag met zich meebrengen?

Vanavond schuift Stefaan Nijs, chirurg en diensthoofd traumatologie aan het UZ Leuven, aan tafel bij De Afspraak. “Op zo’n moment mag je niet emotioneel worden. Je ziet een patiënt tijdelijk niet als mens, maar als de som van zijn letsels", dixit Nijs.

Koning Auto

« Sorry Gent, Brussel, Leuven, etc. Jullie haat tegenover auto's doet mij afhaken. Ik shop en dineer wel buiten de stad. Eigen schuld. Jammer”

Met deze uitspraak veroorzaakte radiopresentator Sven Ornelis zondag heel wat ophef op Twitter. Om hem op andere gedachten te brengen, nodigde schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw hem uit om naar Gent, dé autoloze stad bij uitstek, te komen mét de auto. Onze reporter Karine Claassen was er bij.

Opnieuw Vangheluwe

Er is een berg porno aangetroffen op de computer van Roger Vangheluwe, mogelijk met minderjarigen én er is een derde klacht tegen hem ingediend. Dat zegt Humo op basis van de eindvordering van het federale parket. Toch vraagt het parket niet om Vangheluwe te vervolgen. Hoe komt dat? We vragen het aan Christine Mussche, advocate van de slachtoffers.

House of Cards bij Open VLD

Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open VLD, speelt hoog spel dezer dagen. Na het vertrek van Annemie Turtelboom volgt het ene politieke manoeuvre na het andere. Vergaloppeert Open VLD zich in een poging om haar greep op de Vlaamse regering te versterken? Politiek journalist Wouter Verschelden (Newsmonkey) volgt alles op de voet én schrijft momenteel een fictiereeks over de machtsspelletjes in de politiek.

VRTNU VRTNU VRTNU