Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Dinsdag 24 mei 2016

Schieten op de vakbond

De nationale vakbondsbetoging heeft vandaag 60.000 manifestanten op de been gebracht. Het debat rond de vakbonden en hun maatschappelijke rol is gepolariseerd en op sommige ogenblikken behoorlijk bits.

Onze gasten

“De laatste weken wordt er met scherp geschoten op de vakbonden en dat is een modeverschijnsel dat perfect past in onze tijdsgeest”, zegt Joël De Ceulaer, journalist voor De Morgen. Volgens De Ceulaer beseffen we onvoldoende wat die vakbond voor ons betekent.

Valerie Van Peel; kamerlid voor N-VA, vindt dan weer dat de vakbond de tegenstellingen in de samenleving vergroot en moet stoppen haar leden op te zwepen tegen deze regering.

Verlangen naar vlees

De Nederlandse televisiepresentatrice Marijn Frank van het consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde is verslaafd aan vlees. Verslaafd zoals wij dat allemaal een beetje zijn. Als presentatrice van een voedingsprogramma weet ze maar al te goed hoe slecht vleesconsumptie is voor mens, dier en milieu. En toch noemt ze zichzelf een echte vleesjunk.

In haar nieuwe documentaire, Vleesverlangen, gaat ze op zoek naar waarom ze vlees blijft eten en ze komt zelfs tot de conclusie dat ze meer geniet van vlees dan… van seks. Waar komt haar verslaving vandaan? Ze vertelt het straks allemaal zelf bij Bart Schols.

Vanavond is deze documentaire te zien op NPO 3 om 21u45. Een kijktip dus.

40 jaar punk

1976 was het jaar nul voor de punkmuziek. The Ramones en The Sex Pistols brachten 40 jaar geleden hun eerste single uit en in Antwerpen richtte Ludo Mariman The Kids op. Maar wat blijft er 40 jaar later nog over van de hele punkbeweging? Hoe ‘punk’ is de punkmuziek vandaag nog en hoe belangrijk is deze 3-akkoordenmuziek voor de hedendaagse muziek ? Stijn Van de Voorde zorgt voor een snelcursus punk.

VRTNU VRTNU VRTNU