Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Dinsdag 2 februari 2016

Amerikawatcher Michiel Vos, theatermaker Michael De Cock, regisseur Cecilia Verheyden en sportjournalist Ruben Van Gucht zijn vanavond te gast in De Afspraak.

Kandidaatsverkiezing VS

In de staat Iowa hebben de republikeinen en de democraten gisteren hun presidentskandidaat gekozen. Er zijn twee verrassingen: Donald Trump wint niet, en Hillary Clinton wint wel, weliswaar heel nipt. Michiel Vos analyseert deze eerste, lichtjes verrassende uitslag en blikt vooruit op het verdere verloop van de kandidaatsverkiezingen.

Roken op het witte doek

Volgens een onderzoek van de WHO zou Hollywood één derde van de jonge Amerikaanse rokers ertoe hebben aangezet om te beginnen roken. Daarom willen ze nu een leeftijdsgrens voor films waarin gerookt wordt. Reporter Lauwke Vandendriessche zocht professor medische ethiek Ignaas Devisch op. Hij is alvast geen tegenstander van die leeftijdsgrens. Robin Pront is zelf net 8 dagen gestopt met roken, maar laat zijn personages doelbewust roken. En daar heeft hij zijn redenen voor.

Liefde op leeftijd

Na meer dan 140 voorstellingen, een televisiebewerking en een boek is er nu ook een film. Achter de wolken is een verhaal over liefde op leeftijd en ouder worden, met in de hoofdrol Chris Lomme en Jo De Meyere. Met deze film maakt Cecilia Verheyden haar langspeelfilmdebuut. Het was theatermaker en toekomstig directeur van de KVS Michael De Cock die haar de nodige inspiratie gaf.

Superbowl 50

Het gaat deze week niet enkel over politiek in de VS. Het hele land leeft deze week in spanning toe naar zondag, want dan vindt voor de 50ste keer het grootste ééndags-sportevenement van de wereld plaats: de Superbowl, de finale van het American Football-seizoen. Dit jaar zijn alle ogen gericht op de quarterbacks van de twee ploegen. Ruben Van Gucht komt vertellen waarom.

VRTNU VRTNU VRTNU