Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Dinsdag 19 januari 2016

Overname Brantano

Goed nieuws voor 2 Vlaamse schoenenketens vandaag. Schoenenketen Brantano stond op de rand van het faillissement, maar wordt op het nippertje gered. Eén van de overnemers is verrassend genoeg ook één van z'n grootste concurrenten, nl. Schoenen Torfs. Wouter Torfs komt naar de studio.

Eenzaamheid in tijden van efficiëntie

Tegen 2020 zullen 1 miljoen Belgen eenzaam zijn. In de Genkse mijncité is er alvast een remedie tegen die eenzaamheid: postbode Marc slaat er regelmatig een praatje met eenzame bewoners. Of steekt zelfs een handje toe als dat nodig is. Maar wat als er geen postbodes meer zijn als Marc? Wie verdrijft dan onze eenzaamheid? Karine Claassen ging mee op ronde met Marc. En onderzoekster Sarah Dury (postdoctoraal onderzoekster aan de VUB) deed onderzoek naar eenzaamheid in onze maatschappij.

Nieuw boek Brusselmans

Herman Brusselmans heeft een nieuw boek: "Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper". Het is het laatste deel van een semi-autobiografische trilogie. Moeilijk wel om een boek te schrijven als één van de hoofdpersonen niet meer wil dat je over haar schrijft. Hoe heeft Brusselmans dat opgelost?

VRTNU VRTNU VRTNU