Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Dinsdag 1 maart 2016

Gwendolyn Rutten over het knokkerskabinet, Michiel Vos over Super Tuesday en Pieter-Jan De Pue over zijn documentaire 'The Land of the Enlightened'.

Knokkerskabinet

Er lijkt maar geen einde te komen aan het gekibbel tussen de centrumrechtse regeringspartners. Afgelopen week lag Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten in de clinch met Hilde Crevits (CD&V) en haalde ze uit naar Bart De Wever (N-VA). Wat gunnen de verschillende regeringspartijen elkaar nog en wanneer komt er een einde aan het “knokkerskabinet”? Gwendolyn Rutten is onze gast.

Linker- en rechterhersenhelft

Hoewel we het al decennia lang denken en zo aangeleerd kregen, toch klopt het niet, dat de linkerhersenhelft voor de ratio en de rechterhersenhelft voor creativiteit staat. En het strafste van al: dit is geen nieuw nieuws. Al jaren geleden bewees onderzoek dat het verhaal van ons gesplitst brein een sprookje is. Toch blijven online testjes, zelfhulpboeken en HR-trainingen zich baseren op die mythe. Hoe komt het dat de theorie niet doordringt? Onze reporter Karine Claassen trok op onderzoek en begon bij... haar eigen hersenen.

Super Tuesday

Vandaag is Super Tuesday in de VS, een cruciale dag in de strijd om de nominatie voor de presidentsverkiezingen. Zowel de democraten als de republikeinen houden voorverkiezingen in meer dan 10 staten. Maar wat gebeurt er achter de schermen binnen de partijen? Hebben de democraten er belang bij dat Trump hun tegenstander wordt en proberen ze daar dan ook op in te spelen? Amerika-correspondent Michiel Vos en Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten komen erover praten.

Afghaanse oorlog door kinderogen

Pieter-Jan De Pue is de regisseur van ‘The Land of the Enlightened’, een documentaire over het harde leven van kinderen in Afghanistan. Het kostte hem bijna acht jaar om de film af te krijgen, maar het heeft geloond, want hij kreeg in januari de prijs voor beste fotografie op het vermaarde Sundance Film Festival in de VS.

VRTNU VRTNU VRTNU