Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Woensdag 9 december 2015

Weduwe Litvinenko

Eind dit jaar wordt het rapport voorgesteld van het openbare onderzoek naar de dood van de Russische spion Alexandr Litvinenko. Hij werd negen jaar geleden in Londen vergiftigd met het radioactieve polonium-210. Op zijn sterfbed beweerde de spion dat de Russische overheid hem had vergiftigd. Zijn weduwe Marina Litvinenko is in België en komt getuigen over het onderzoek naar de dood van haar man.

Gekleurde agenten

“Laat allochtone mensen zonder diploma en zonder voldoende kennis van het Nederlands tijdelijk werken bij de politie. Zo komt er meer diversiteit in het korps én kan de strijd tegen radicalisering beter worden aangepakt.” Dat is een voorstel dat Open VLD vandaag deed. Maar waarom zijn er zo weinig gekleurde agenten?

Tickets Adele

Hebt u het ook gelezen: tot 3000 euro voor een doorverkocht ticket van zangeres Adele. Nochtans zorgde Open VLD-parlementslid Willem-Frederik Schiltz in 2013 voor een wet die het doorverkopen van concerttickets verbiedt. Hij is onze gast, samen met muziekjournalist Bart Steenhaut.

Schone lucht

Voor het eerst is in Peking 'code rood' afgekondigd: de smog is daar zo erg, dat die levensgevaarlijk kan zijn. Scholen zijn gesloten en maar de helft van de auto's mag de weg op. Kamagurka is blij dat hij hier nog zonder luchtkapje naar buiten kan. Hij trok voor De Afspraak naar de Kempen, de regio met de gezondste lucht van Vlaanderen. Zijn de mensen zich daar bewust van de fantastische lucht om zich heen?

Nomobs

Vijf ‘boerenkinkels’ van het Antwerpse Kiel hebben samen een nieuwe single gemaakt. Axl Peleman is er één van, Salah Ibnou Kacemi, en zijn drie collega’s van hiphopcollectief NoMoBS vormen de rest. Tussen Axl en Salah gaapt een generatie- en een cultuurkloof, maar die willen ze graag overbruggen, met muziek.

VRTNU VRTNU VRTNU