Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Vrijdag 4 december 2015

Klimaatakkoord

Eindelijk is er een Belgisch klimaatakkoord. Waarom heeft dat zo lang geduurd en hoe zit dat nu eigenlijk met het langer openhouden van de kerncentrales in Doel? We vragen het aan journalist en klimaatspecialist Luc Pauwels.

De jungle in Duinkerke

Het geïmproviseerd tentenkamp voor vluchtelingen in Calais is ondertussen genoegzaam bekend. Maar vijftig kilometer verderop, in Duinkerke, vlakbij de Belgische grens, is er nog een tentenkamp waar de leefomstandigheden zo mogelijk nog slechter zijn. Onze reporter Lauwke Vandendriessche ging er op bezoek.

Eric De Vlaeminck

Vandaag overleed op 70-jarige leeftijd ex-veldrijder Eric De Vlaeminck. Paul Herygers, Martin Heylen en Ruben Van Gucht blikken terug op deze bijzondere persoonlijkheid en veel gelauwerde sportman.

Het Pleidooi

Heel wat bevolkingsgroepen hebben recht op een apart statuut. Gehandicapten, langdurige werklozen, vluchtelingen .. Eén groep wordt systematisch over het hoofd gezien: de elite. Michael Van Peel wil dit onrecht maar al te graag rechtzetten.

Islam in Europa

Tariq Ramadan is misschien wel de meest invloedrijke Islamoloog van het moment. Hij is professor in Oxford, spreekt voor uitverkochte zalen, adviseert de Britse regering en is breed gedragen onder de moslimgemeenschap, maar zijn uitspraken lokken niet zelden controverse uit. Morgenavond spreekt hij voor een uitverkochte Bozar over de islam in Europa. Vanavond spreekt hij met Bart Schols.

VRTNU VRTNU VRTNU