Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Maandag 27 juni 2016

Onze gasten

Namen noemen?

Acteur Guy Van Sande is betrokken bij een kinderpornoschandaal. Dat is wellicht niemand ontgaan. Alle media, inclusief VRT, berichtten over het gerechtelijk onderzoek met zijn naam en foto, omdat hij een ‘publiek figuur’ is.

Advocaat Walter Damen is dat kotsbeu, en vindt dat de media beter twee keer zouden nadenken wanneer ze namen noemen in zulke gevoelige dossiers, want in een gerechtelijke vooronderzoek is er geen verschil tussen publieke en minder publieke figuren.

Het ‘klootjesvolk’ heeft fout gestemd

Het waren vooral de ‘ouderen’ en de ‘laagopgeleiden’ die afgelopen vrijdag Leave stemden en zo Engeland naar de uitgang van de Europese Unie begeleiden. Iedereen was het erover eens: de jeugd zijn toekomst werd vergooid dankzij verzuurde oudjes en het domme klootjesvolk. Mensen die het toch allemaal niet snappen. Columniste Mia Doornaert ergert zich blauw aan het snobisme en de blindheid van hoogopgeleiden. Het is volgens haar duidelijk dat veel burgers minder Europa willen en het is hoog tijd om dat serieus te nemen.

Het sprookje van IJsland

IJsland is met zijn 330 000 inwoners en – jawel- 98 profvoetballers een nietig voetballand. Nog nooit plaatste het zich voor een groot toernooi. Maar vanavond kan het zich toch kwalificeren voor de kwartfinales op het EK in Frankrijk. Eindigt het IJslandse voetbalsprookje hier of breit IJsland er tegen Engeland nog een vervolg aan? En vooral, hoe is het zo ver kunnen komen? Voor Lieven Scheire komt dit succes niet onverwacht. Hij komt ons alles vertellen over de ‘gouden generatie’ van zijn tweede vaderland.

VRTNU VRTNU VRTNU