Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Maandag 23 november 2015

Terreurdreiging

Hoe beslist het OCAD of het dreigingsniveau omhoog om omlaag moet? Luc Verheyden heeft het OCAD mee opgericht en legt uit hoe en waarom zo’n dreigingsniveau wordt vastgelegd.

Vilvoorde

Waarom neemt Vilvoorde dezelfde maatregelen tegen terreur als Brussel? Thomas De Graeve ontmoet een Vilvoordse straathoekwerker en de Vilvoordse Burgemeester Hans Bonte.

Scholen gesloten

Wat vertel je aan je kinderen als hun school dichtgaat? Vertel je altijd de waarheid, ook aan een kind van vijf? En wat zeg je tegen een 15-jarige die bang is om terug naar school te gaan? Onze eigen Ketnet-gezichten vragen zich elke dag af hoe ze het nieuws naar hun jonge publiek moeten vertalen zonder hen bang te maken. Karrewiet-reporter Yasmine De Backer maakt de oefening elke dag. Professor ontwikkelingspsychologie Gerrit Loots onderzocht kinderen in kwetsbare situaties en weet wat je hen best wel en niet vertelt.

Ondertussen in Brussel

De metro rijdt niet, de scholen en crèches zijn dicht, vele winkels zijn gesloten. Fotograaf Jimmy Kets brengt een surrealistisch Brussel in beeld.

Klara top 100

Niets zo troostend in deze moeilijke dagen als de schoonheid van een ontroerend stuk muziek. Niet zomaar een stuk: het Stabat Mater, een moeder die weent om haar gestorven zoon. Gisteren werd het de nieuwe nummer 1 van de Klara top 100. Kurt Van Eeghem vindt dat een verdiende plaats.

VRTNU VRTNU VRTNU