Spring naar inhoud

De afspraak

maandag tot vrijdag om 20u30
Een programma voor wie helemaal mee is met de dagactualiteit, maar honger heeft naar meer.

Donderdag 17 december

Stef Vandeginste van de UA en ex-president Sylvestre Ntibantuganya over de explosieve situatie in Burundi, Lauwke Vandendriessche over het waarom van de 1 euro-maaltijden in Zele, Hetty Helsmoortel over kankeronderzoek, TLP en Lefto over een topjaar van de hiphop.

Burundi

Het gaat niet goed in Burundi. Het rommelt er al verschillende maanden sinds de herverkiezing van president Nkurunziza. Na maanden van protest escaleerde het geweld vorige vrijdag en lijkt er een burgeroorlog in de maak. Stef Vandeginste van de Universiteit Antwerpen was in februari nog in Burundi en Sylvestre Ntibantunganya, voormalig president van Burundi, is naar België uitgeweken.

Reportage

Zele is een Vlaamse plattelandsgemeente tussen Lokeren en Dendermonde met 20.000 inwoners. Niet meteen een plek die je associeert met grootstedelijke problemen. Hoe komt het dan, vraagt Lauwke Vandendriessche zich af, dat Liesbeth Homans er 1-euromaaltijden voor kansarmen gaat invoeren én dat de gemeente geld krijgt voor een deradicaliseringsambtenaar.

Kankeronderzoek

Er is een nieuwe ontwikkeling in het onderzoek naar kanker. Blijkbaar zou er niet zoveel pech mee gemoeid zijn als we wel denken. Onze huisspecialiste Hetty Helsmoortel legt het uit.

Topjaar voor hiphop

Veel nieuwe namen, een nieuwe generatie, 2015 is volgens muziekrecensenten een legendarisch hiphopjaar geweest. Zelfs Barack Obama is mee met de nieuwe generatie hiphoppers, die niet langer alleen maar rappen over vrouwen en geld. ‘How much a dollar cost’ van Kendrick Lamar was blijkbaar zijn favoriete nummer van 2015. Tijd om eens terug te blikken op dat fantastische hiphopjaar, met dj Lefto en dj TLP a.k.a. Troubleman.

VRTNU VRTNU VRTNU