Spring naar inhoud
vanaf woensdag 26 oktober op Canvas en online

De 16

Politieke voetzoekers? We gaan iets zwaarder nodig hebben in de Wetstraat. Een budgettair Dresden.
Charles Van Praet

De 16 is een zesdelige comedy over het leven op het kabinet van een vicepremier en de machtsspelletjes in de coulissen van de Wetstraat. De reeks werd geschreven en geregisseerd door Willem Wallyn, naar een idee van Wouter Verschelden. De 16 werd gefilmd met iPhones en krijgt ook een crossmediaal verlengstuk online en op de sociale media.

Steven Kennis (Michael De Cock)

Het kabinet van de vicepremier

De macht grijpen in de Wetstraat 16, dat is het ultieme doel van vicepremier Steven Kennis (Michael De Cock). Maar om eerste minister te worden, is er nog veel werk aan de winkel. En dat beseft ook De Partij. Die roept oude vos Charles Van Praet (Jan Hammenecker), terug uit zijn fin de carrière-job bij de ECB om Kennis in de 16 te krijgen. Van Praet stelt onmiddellijk orde op zaken, zonder daarbij iets of iemand te sparen. En dat zorgt voor hilarische, maar soms ook wel gênante momenten.

Alain Pieters (Dries Heyneman)

Zo moet de zittende kabinetschef Alain Pieters (Dries Heyneman) in de loop van de reeks plaats ruimen voor Van Praet en wordt hij ‘gedegradeerd’ tot speechschrijver. Joris Weyns (Boris Van Beveren) is de woordvoerder van vicepremier Kennis en Dirk Kerckhove (Andrew James Van Ostade) de adjunct-chef begroting. Denise Van Steen (Isabelle Van Hecke) is de secretaresse van het kabinet.

Denise Van Steen (Isabelle Van Hecke)

Het kabinet van de staatssecretaris

De vicepremier deelt zijn verdieping met het kabinet van de aan hem toegevoegde staatssecretaris voor Asiel, Migratie en Sociale Integratie, Hendrik Koninckx (Kris Cuppens), diens kabinetschef Badrina El Arbaoui (Ikram Aoulad) en woordvoerder Hubert Hermans (Ludo Hoogmartens).

Team

Kabinetstuk

De 16 brengt een mix van realisme en humor. De humoristische insteek zit in de relatie tussen de personages met hun herkenbare gebreken in het milieu van de toppolitiek. De politieke problemen zijn maar een aanleiding om de kleine kanten van de protagonisten naar boven te laten komen. De actualiteit steekt het vuur aan de lont, hun persoonlijkheid doet de rest.

Avant-première

De 16 is een productie van W2 en Grid Film voor Canvas, met steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

#de16