Spring naar inhoud
tot 20 augustus op vrt nu

Dark heart

Bekijk Dark heart op

‘Sommige wonden genezen nooit’ staat er in de rug van Will Wagstaffe gekerft. Als je weet dat hij een Brits politie-inspecteur is die tijdens een snikhete zomer in Londen een uitzonderlijk brutale moord moet oplossen weet je wel hoe laat het is. Het is 20u40, en zaterdag 21 juli kun je kijken naar deze pilotaflevering voor een Britse misdaadserie gebaseerd op de Will Wagstaffe-romans van de Britse noir-schrijver Adam Creed. Die pilot deed het zo goed dat er ondertussen aan een hele reeks wordt gewerkt.

Tom Riley speelt de 32-jarige inspecteur en workaholic William Wagstaffe. Die worstelt nog steeds met de onopgeloste moord op zijn ouders tijdens een vakantie in Spanje, 16 jaar geleden. 'Staffe' staat op het punt om het vliegtuig te nemen, wanneer hij een ongewoon gruwelijke moord moet onderzoeken. Terwijl Londen kreunt onder een hittegolf vallen er nog meer slachtoffers. De speurder en zijn team staan onder druk om de zaak zo vlug mogelijk op te lossen. Maar naarmate hij dichter bij de waarheid komt, ontdekt Staffe dat de werkelijkheid nog veel gruwelijker is dan hij ooit had kunnen denken...

Deze pilotaflevering werd gebaseerd op het boek 'Suffer the children' (in 2009 in het Nederlands uitgegeven als 'Waakzaam oog') van Adam Creed.

VRTNU VRTNU VRTNU