Spring naar inhoud

Hanne danst met...

Hanne Decoutere en Gabor Kapin - © Alain Honorez
geschreven op 12 september 2018

In februari is het zover en wordt de jeugddroom van Hanne Decoutere hopelijk waar. Zonder ongelukken gaat ze dan optreden met Ballet Vlaanderen, als ballerina. Naast haar dagelijkse balletles, training en pilateslessen is Hanne sinds een paar weken ook aan het repeteren met haar danspartner Gabor Kapin (van Ballet Vlaanderen), want ze gaat de beroemde balkonscène uit ‘Romeo en Julia’ dansen in februari.

Van dit klassieke ballet zijn veel choreografieën gemaakt de voorbije eeuw, en één van de beroemdste is die van Jean-Christophe Maillot, de choreograaf en directeur van het al even beroemde ballet van Monte Carlo. Maillot creëerde zijn versie van Romeo en Julia (op de originele muziek van Sergej Prokofjev) in 1996. Meer dan 20 jaar later reist het ballet van Monte Carlo er nog altijd de wereld mee rond.

Tien jaar geleden woonde Hanne een uitvoering van Maillots ‘Roméo et Juliette’ bij, op de Terrasses du Soleil in Monaco. Het is nog altijd de mooiste balletvoorstelling die ze ooit heeft gezien. En net daarom wou ze zo graag de rol van Julia dansen voor ‘Hanne Danst’.

Hanne gaat nu af en toe naar Monaco om te werken aan de choreografie van Romeo en Julia. Maillot bewerkte de rol destijds voor de Vlaamse danseres Bernice Coppieters. Zij is nu gestopt met dansen maar werkt nog altijd voor Ballet van Monte Carlo, om de dansers op te leiden en te coachen. En dat doet ze nu ook met Hanne, specifiek voor de rol van Julia.

Hanne Decoutere en Gabor Kapin
VRTNU VRTNU VRTNU