Spring naar inhoud

De jury

geschreven op 16 juli 2018

De jury

Deze juryleden stonden voor een hartverscheurende keuze. Zij moesten hun favorieten aanduiden uit maar liefst 135 dansgroepen. Goed voor ruim 1500 dansers. Uiteindelijk kwamen ze in samenspraak tot 10 favorieten.

Geneviève Van Quaquebeke

Ballerina Geneviève Van Quaqebeke werd opgeleid aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen van 1990 tot 1996. In haar laatste jaar won ze de Prix Professionnel op de internationale concours van Lausanne. Ze vervoegde het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en werd al gauw soliste. In 2000 trok ze voor enkele jaren naar Monte Carlo, waar ze danste onder leiding van Jean-Christophe Maillot.

Kort na haar terugkeer naar België werd ze principal danseres. Vandaag heeft ze haar eigen dansstudio, Arabesque, in Antwerpen.

Gabor Kapin

Gabor Kapin, geboren in Boedapest, begon zijn dansopleiding aan de Hongaarse Dansacademie. Als student kreeg Gabor al de kans om mee te dansen met het Hongaarse Nationale Ballet. In 1999 trok hij naar de Verenigde Staten en klom hij bij het Carolina Ballet op tot solist.

Van 2005 tot 2008 sloot Gabor zich aan bij het Boston Ballet, waarna hij terugkeerde naar het Carolina Ballet als principal.

In 2013 werd Gabor principal bij Ballet Vlaanderen. Hij is er nu fulltime balletmeester.

Stijn Luyten

Stijn studeerde in 2007 af als Master in de Lichamelijke Opvoeding aan de KU-Leuven. Vandaag is Stijn breakdancer, coach, choreograaf, dansconsulent, docent streetdance en organisator van verschillende danswedstrijden en events.

Hij richtte ‘The Unbreakable World Championship’ op, dat plaatsvindt in de Lotto-Arena. Hij is voorzitter van vzw Straatrijk en werkt bij Dansliga, waar hij verantwoordelijk is voor de verdere uitbouw van breakdance.

Sihame El Kaouakibi

Sihame El Kaouakibi, geboren in Boom, is een serial social entrepreneur. Ze combineerde haar universitaire studies met het dansproject Let’s Go Urban, dat een groot succes werd en haar stevig op de kaart zette.

Intussen bracht ze een boek uit, geeft ze lezingen, adviseert ze bedrijven vanuit haar KMO A Woman’s View, werkt ze actief rond recruitment en tewerkstelling van jongeren en zetelt ze in verschillende raden van bestuur.

Redactie “Hanne Danst”

Ook de voltallige redactie van het tv-programma keek en jureerde mee.

VRTNU VRTNU VRTNU