Spring naar inhoud

Dance-Control

uit Kuurne danst jazz

© rr
geschreven op 26 juli 2018
Dansschool Dance-Control in 'Vleeshoop'

Sara Delen startte met dansles geven tijdens haar middelbare studies aan het MUDA in Gent waar ze de richting dans volgde. Na twee jaar in de dansacademie van Tilburg wou ze zich gaan verdiepen in de modern en jazz-techniek zoals die in de Alvin Ailey-school in New York werd gegeven. Zo kwam ze in 2009 terecht bij Rick Odums in Parijs, een privé-instituut dat gelieerd was aan de Alvin Ailey-school.

Door dit allemaal te beleven, krijgen kinderen een nieuwe taal om zich uit te drukken.

Sara Delen (Dance-Control)

Tijdens deze dansstudies bleef ze dansles geven in een fitnesscentrum te Kuurne. Het was in die periode dat ze haar eerste choreografieën maakte. In 2010 startte ze met dansschool Dance-Control in de danszaal van het fitness-centrum. Van in het begin was er een nauwe samenwerking met Leila Sampers die in Ooigem een dansafdeling had. In enkele jaren groeide het aantal leerlingen in die mate dat er bijkomende locaties nodig waren. Vandaar dat sinds september 2014 de dansschool, na een grondige verbouwing, een nieuwe thuis vond in een verbouwd magazijn.

Dansschool Dance-Control doet sinds enkele jaren mee aan danswedstrijden. Deze deelnames stimuleerden de leerlingen om de lat nog een beetje hoger te leggen.

Blok-K-Dans

De samenhang en familiale sfeer zijn een belangrijk kenmerk van onze dansschool en veel vriendschapsbanden zijn ontstaan tussen de ouders van de kinderen.

Dans is voor Sara Delen een middel tot persoonlijke groei en zelfontplooiing, omdat het zoveel te bieden heeft: het artistieke aspect dat je de wereld van de schoonheid laat ontdekken, het creatieve dat je grenzen doet verleggen en experimenteren, de techniek waarvoor je doorzettingsvermogen en geduld nodig hebt, het teamspel waarvoor je sociale kwaliteiten dient aan te spreken en het overbrengen en beleven van de emotie. Door dit allemaal te beleven, krijgen kinderen een nieuwe taal om zich uit te drukken en kunnen ze zichzelf ontplooien. Complimentjes en applaus voeden het zelfvertrouwen en samen dansen smeedt vriendschapsbanden en samenhorigheid. Voor Sara Delen is het belangrijk dat elk kind zich goed voelt in de dansschool en dat ieder in zijn talenten gewaardeerd wordt.

VRTNU VRTNU VRTNU